nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Mitel och Polycom ryktas bli ett

Det finns långt gångna planer på ett samgående mellan Mitel och Polycom hävdar nyhetsbyrån Bloomberg. Affären kan rent av presenteras redan under nästa vecka.

  • Artikel annons 1

Bloomberg hänvisar i sin artikel som publicerades i tisdags till anonyma men väl insatta källor. Den affär som enligt uppgifterna diskuteras innebär att Mitel köper Polycom och betalar dels med egna aktier och dels med kontanter. Men även om affären kan vara nära förestående är parterna tydligen inte helt överens för källorna säger att det inte är säkert att uppköpet blir av.

Mitel är det av företagen som är lägst värderat, 930 miljoner dollar, medan Polycom har ett marknadsvärde på cirka 1,5 miljarder dollar.

Ett samgående mellan Mitel och Polycom skulle förändra styrkeförhållandena på uc-marknaden och göra dem till en större och mer komplett utmanare till Cisco och Avaya samtidigt som det eventuellt skulle kunna försvåra det för Polycom så viktiga samarbetet med Microsoft kring Skype for Business.

Inget av företagen har hittills velat kommentera uppköpsryktet.

  • Annons 3

Fler nyheter

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.

  • Annons 4