nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Mitel och Polycom ryktas bli ett

Det finns långt gångna planer på ett samgående mellan Mitel och Polycom hävdar nyhetsbyrån Bloomberg. Affären kan rent av presenteras redan under nästa vecka.

  • Artikel annons 1

Bloomberg hänvisar i sin artikel som publicerades i tisdags till anonyma men väl insatta källor. Den affär som enligt uppgifterna diskuteras innebär att Mitel köper Polycom och betalar dels med egna aktier och dels med kontanter. Men även om affären kan vara nära förestående är parterna tydligen inte helt överens för källorna säger att det inte är säkert att uppköpet blir av.

Mitel är det av företagen som är lägst värderat, 930 miljoner dollar, medan Polycom har ett marknadsvärde på cirka 1,5 miljarder dollar.

Ett samgående mellan Mitel och Polycom skulle förändra styrkeförhållandena på uc-marknaden och göra dem till en större och mer komplett utmanare till Cisco och Avaya samtidigt som det eventuellt skulle kunna försvåra det för Polycom så viktiga samarbetet med Microsoft kring Skype for Business.

Inget av företagen har hittills velat kommentera uppköpsryktet.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här