nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Förutom i orange/svart kommer Verve Ones också i en mer diskret grå/svart färgsättning.

Musik och prat helt utan sladdar

Motorola Verve Ones är något så ovanligt som trådlösa in ear-lurar utan sladd mellan pluggarna.

  • Artikel annons 1

Hur kul är det egentligen med trådlösa hörlurar när man ändå måste ha en sladd mellan själva lurarna som det brukar att se ut? Helt trådlös blir man däremot med Motorola Verve Ones och Verve Ones+. Varje hörlur har eget batteri, mikrofon och svarsknapp även om de så klart samarbetar om ljudet. Så fort de plockas ur sitt laddningsfodral parkopplas lurarna med varandra så för mobiltelefonen framstår de som ett vanligt headset.

Det som skiljer de båda modellerna år är att plus-modellen har fuktskydd enligt ip57-standarden och därmed klarar lite regn eller en svettig löprunda.

De inbyggda batterierna ger upp till 3,5 timmars musiklyssning, vilket kanske inte känns så mycket. Men fodralet har ett eget batteri som förlänger lyssningstiden till maximalt 12 timmar. Hur lång taltiden är vid samtal framgår tyvärr inte.

Det där med Motorola är förresten lite komplicerat för mobilverksamheten ägs ju numera av Lenovo men bakom produkterna i Verve-serien (under MWC visades ytterligare några hedset och en livestreamingkamera att hänga runt halsen) ligger tydligen företaget Binatone som in höstas skaffade sig rättigheter att använda varumärket för mobiltillbehör. En del av utvecklarna från Motorola Mobility ska också ha värvats till Binatone.

Motorola Verve Ones och Verve Ones+ ska börja säljas globlat först i augusti och kommer då att kosta omkring 250 respektive 300 dollar.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4