nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nästa generation Note

Samsung annonserar nu Galaxy Note8 som har fått större skärm, mer avancerad kamera och en helt ny funktion jämfört med föregångaren.

  • Artikel annons 1

Samsung följer teknikutvecklingen med stora skärmar och därmed har nya Note8 utrustats med en 6,3 tums skärm, vilket är den hittills största i Note-serien. Med multi-window funktionen har man dock en lösning för att kunna använda skärmen till flera olika uppgifter på en och samma gång.

Det riktigt nya med Note8 är pennan. Med S-pen, som det nya rit- och skrivredskapet benämns, kan man nu skapa och dela gif-animationer, översätta texter och dessutom skriva på skärmen utan att låsa upp mobilen. Enligt Samsung ska det vara möjligt att med hjälp av pennan översätta hela meningar i upp till 71 olika språk.

Kamerapaketet är uppgraderat med dubbla bakre 12MP kameror med bildstabilisator på både tele- och vidvinkellinserna. Och fram sitter en 8MP kamera för selfies och videochat.

Utöver detta är Note8 IP68-kapslad, har sladdfri laddning och både irisskanning och fingeravtryckssensor för säkerhet samt stöd för micro SD-kort upp till 256 GB.

Lanseringsdatum är satt till den 15 september och cirkapriset kommer att ligga på 9 990 kr.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fajten mellan Jabra och Polycom

Tester

2500 kronor mot 2700. Jabra Speak 710 och Polycom Voxbox är dubbelt så dyra som till exempel Konftel Ego. Är de här premium-ljudpuckarna värda de extra slantarna?