nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

”Naturligt att bli en helhetsleverantör”

It-bolaget Consat Data i Partille utvidgar verksamheten med telefoni

  • Artikel annons 1

Consat Data har de senaste åren ökat sin omsättning stadigt. Vid årsskiftet var de 8 anställda och omsatte 11,5 miljoner kronor. Nu lägger de till telefoni till sin portfölj och blir Premium partner+ till Telavox.

– Att vi nu går in som leverantör av telefoni och mobila växellösningar är ett naturligt steg för att kunna positionera oss på marknaden som en helhetsleverantör, säger Christian Johansson, vd för Consat Data i ett pressmeddelande.

Pelle Märs anslöt i december till bolaget för att leda affärsområdet. Han har tidigare jobbat på bland annat Swedena, Dialect och Telenova/DGC.

– Det är en stor utmaning att föra detta nya affärsområde framåt inom Consat Data som sedan tidigare är starkt förknippat med it-drift, hosting, systemunderhåll och andra it-relaterade tjänster, säger han i pressmeddelandet.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.