nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nec knyter samman hotell i Lund

35801_jacob-jensen-3tb

Ett nytt kommunikationssystem från Nec installeras hos hotellgruppen Grand Hotel i Lund för rumstelefoni, mobila anslutningar och samordnade driftsfunktioner.

  • Artikel annons 1

I oktober börjar Nec Scandinavia leverera ett nytt kommunikationssystem till den privatägda hotellgruppen Grand Hotel i Lund. I kedjan ingår förutom Grand Hotel även Hotel Lundia och det nybyggda Hotel Finn.

Systemet ska kombinera server- och sip-lösningar för att knyta ihop telefonin mellan samtliga hotell och täcka kraven på rumstelefoni och mobila anslutningar. Dessutom ingår mjukvaror för hotellens gemensamma driftsfunktioner. Exempelvis får kundtjänsten ett avancerat kontaktcenter med koppling mot bokningssystem för speciallösningar och uppringningsfunktioner. Några andra exempel på funktioner som Nec räknar upp är rumsdebitering, in- och utcheckning av rum via telefon, samt konferensanslutningar. I Hotel Finn får vissa rum även Mobile Extension som rumstelefon.

Helhetsgrepp på kommunikation

Totalt sägs 250 hotellrum placeras i samma nätverk under Necs integrerade hospitalitylösningar, vilket är Necs satsning för att ta ett helhetsgrepp över de system som krävs i hotellbranschen och få hotellen att åter se kommunikationslösningarna som en intäktskälla.

- Framför allt handlar Necs hospitalityleverans om att få hotellens kommunikationssystem att fungera tillsammans med hotellens övriga mjukvaror, berättar Urban Kindström, säljare på Nec.

I de befintliga hotellen Grand Hotel och Hotel Lundia ersätts befintlig Siemensutrustning med en ny Nec-server, medan Hotel Finn är ett nybygge med lägenheter och självbetjäning. Hela installationen väntas vara klar under senare delen av november.

Etiketter:,

Fler nyheter

Bolt Power G06 är batteritet för den som verkligen gillar extraström.
Bolt Power G06 är batteritet för den som verkligen gillar extraström.

Kickstarta bilen och mobilen med samma batteri

Produktnyhet

Vi har sett rejält dimensionerade nödladdare till mobilen förut, men Bolt Power G06 är något i hästväg. Den dubbeljobbar nämligen också som starthjälp till bilen.

EBM-entredorr
FOTO: Ekobrottsmyndigheten

Myndigheter köper supersäkert datanät

Åklagarmyndigheten och Ekobrottsmyndigheten har tillsammans upphandlat nya dataförbindelser av DGC. Säkerhetskraven är de största som hittills ställts på operatören.

Kundanpassad video är senaste tillägget till BT:s tjänsteportfölj.
Kundanpassad video är senaste tillägget till BT:s tjänsteportfölj.

BT gör videomeddelanden personliga

Produktnyhet

Att i skrift bli hälsad med sitt eget namn i e-postreklam eller när man loggar in på olika digitala tjänster är vi vana vid. Nu lanserar BT en molntjänst som gör samma sak med video. Såväl ljud som bild kan anpassas till mottagaren.

Windows 10 ska fungera mer lika på mobilen och i datorn.
Windows 10 ska fungera mer lika på mobilen och i datorn.

Så blir nya Windows Phone

Uppdateringen gratis för alla som kör WP 8.x

I februari kommer Microsoft att släppa den första betaversionen av Windows Phone 10. Eller snarare bara Windows 10 för tillägget Phone slopas och samma appar ska kunna köras i alla typer av enheter.

Med tanke på den analoga anslutningen lär Konftel 220 ha sin stora målgrupp utanför Norden.
Med tanke på den analoga anslutningen lär Konftel 220 ha sin stora målgrupp utanför Norden.

Konftel täpper analogt hål

Produktnyhet

Alla har ännu inte lämnat den analoga världen och för dem har Konftel tagit fram nya instegsmodellen 220 av sina konferenstelefoner. Enkelhet mer än avancerade funktioner lyder konceptet.