nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nec knyter samman hotell i Lund

35801_jacob-jensen-3tb

Ett nytt kommunikationssystem från Nec installeras hos hotellgruppen Grand Hotel i Lund för rumstelefoni, mobila anslutningar och samordnade driftsfunktioner.

  • Artikel annons 1

I oktober börjar Nec Scandinavia leverera ett nytt kommunikationssystem till den privatägda hotellgruppen Grand Hotel i Lund. I kedjan ingår förutom Grand Hotel även Hotel Lundia och det nybyggda Hotel Finn.

Systemet ska kombinera server- och sip-lösningar för att knyta ihop telefonin mellan samtliga hotell och täcka kraven på rumstelefoni och mobila anslutningar. Dessutom ingår mjukvaror för hotellens gemensamma driftsfunktioner. Exempelvis får kundtjänsten ett avancerat kontaktcenter med koppling mot bokningssystem för speciallösningar och uppringningsfunktioner. Några andra exempel på funktioner som Nec räknar upp är rumsdebitering, in- och utcheckning av rum via telefon, samt konferensanslutningar. I Hotel Finn får vissa rum även Mobile Extension som rumstelefon.

Helhetsgrepp på kommunikation

Totalt sägs 250 hotellrum placeras i samma nätverk under Necs integrerade hospitalitylösningar, vilket är Necs satsning för att ta ett helhetsgrepp över de system som krävs i hotellbranschen och få hotellen att åter se kommunikationslösningarna som en intäktskälla.

- Framför allt handlar Necs hospitalityleverans om att få hotellens kommunikationssystem att fungera tillsammans med hotellens övriga mjukvaror, berättar Urban Kindström, säljare på Nec.

I de befintliga hotellen Grand Hotel och Hotel Lundia ersätts befintlig Siemensutrustning med en ny Nec-server, medan Hotel Finn är ett nybygge med lägenheter och självbetjäning. Hela installationen väntas vara klar under senare delen av november.

Etiketter:,

Fler nyheter

– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet.
Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.
– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet. Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.

Gartner: Designa för diversitet

Telekom idags konferens Nolldistans, som gick av stapeln den 26 november, hade Gartner-analytikern och mobiltetsexperten Leif-Olov Wallin som keynote-talare. Att försöka standardisera mobila lösningar på en plattform eller en typ av enheter menar han är meningslöst.
– Vad ni än gör, tänk multi, multi, multi!

KST går som tåget hos Tele2, och SJ är en av de stora kunder som bidrar till tillväxten.
KST går som tåget hos Tele2, och SJ är en av de stora kunder som bidrar till tillväxten. FOTO: Stefan Nilsson/SJ

KST driver på hos Tele2

Tele2 har vuxit ordentligt på KST-området under 2014 med 50 procent fler användare. Bland ett 30-tal affärer finns SJ, NCC och Bonnier-koncernen. Och den ökade graden av standardisering i leveranserna anses gynna både Tele2 och kunderna.

Microsoft in bland ledarna på telefoni

Den hårda prispressen och övergången till virtualiserade lösningar fortsätter. Men Gartners magiska kvadrant för företagstelefoni innebär inga stora omflyttningar. De enda är att Microsoft klivit över strecket och placeras bland ledarna och att Aastra försvunnit.

Översvämningar, infekterat vatten, avgrävda kablar eller kravaller. Nu kan invånarna ringa till Sundbybergs stad dygnet runt för att få besked om läget.
Översvämningar, infekterat vatten, avgrävda kablar eller kravaller. Nu kan invånarna ringa till Sundbybergs stad dygnet runt för att få besked om läget.

Sundbyberg litar till telefonin när det krisar

Sundbybergs stad sätter upp ett krisnummer dit medborgarna kan ringa för att får information om pågående händelser dygnet runt. Det är telefonisterna hos Kalix Tele24 som sitter redo att svara.

Billerudkorsnäs samlas hos Telia

Efter samgåendet mellan Billerud och Korsnäs fanns ett stort behov av en enhetlig kommuniaktionsmiljö. Nu har Telia fått uppdraget att leverera de bärande delarna i den under de närmaste tre åren.

Jonas Angleflod lämnar över till Andreas Johnsson.
Jonas Angleflod lämnar över till Andreas Johnsson.

Uno byter vd

Andreas Johnsson tar över som vd för Uno Telefoni när Jonas Angleflod satsa på en egen startup inom wearables.

Klassikern Hesa Fredrik uppdateras med modern teknik. Signalen blir dock den samma.
Klassikern Hesa Fredrik uppdateras med modern teknik. Signalen blir dock den samma.

Hesa Fredrik blir digital

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap moderniserar varningssystemet VMA som bland annat omfattar de klassiska mistlurarna Hesa Fredrik som nu får uppkoppling via Rakel-nätet.