nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nec knyter samman hotell i Lund

35801_jacob-jensen-3tb

Ett nytt kommunikationssystem från Nec installeras hos hotellgruppen Grand Hotel i Lund för rumstelefoni, mobila anslutningar och samordnade driftsfunktioner.

  • Artikel annons 1

I oktober börjar Nec Scandinavia leverera ett nytt kommunikationssystem till den privatägda hotellgruppen Grand Hotel i Lund. I kedjan ingår förutom Grand Hotel även Hotel Lundia och det nybyggda Hotel Finn.

Systemet ska kombinera server- och sip-lösningar för att knyta ihop telefonin mellan samtliga hotell och täcka kraven på rumstelefoni och mobila anslutningar. Dessutom ingår mjukvaror för hotellens gemensamma driftsfunktioner. Exempelvis får kundtjänsten ett avancerat kontaktcenter med koppling mot bokningssystem för speciallösningar och uppringningsfunktioner. Några andra exempel på funktioner som Nec räknar upp är rumsdebitering, in- och utcheckning av rum via telefon, samt konferensanslutningar. I Hotel Finn får vissa rum även Mobile Extension som rumstelefon.

Helhetsgrepp på kommunikation

Totalt sägs 250 hotellrum placeras i samma nätverk under Necs integrerade hospitalitylösningar, vilket är Necs satsning för att ta ett helhetsgrepp över de system som krävs i hotellbranschen och få hotellen att åter se kommunikationslösningarna som en intäktskälla.

– Framför allt handlar Necs hospitalityleverans om att få hotellens kommunikationssystem att fungera tillsammans med hotellens övriga mjukvaror, berättar Urban Kindström, säljare på Nec.

I de befintliga hotellen Grand Hotel och Hotel Lundia ersätts befintlig Siemensutrustning med en ny Nec-server, medan Hotel Finn är ett nybygge med lägenheter och självbetjäning. Hela installationen väntas vara klar under senare delen av november.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Bättre än Galaxy A3 behöver en telefon egentligen sällan vara.
Bättre än Galaxy A3 behöver en telefon egentligen sällan vara.

Vardagslyx till mellanpris

Mobiltest

Samsungs nya A-klass är tänkt att ge lyxkänsla till mellanpris. Det lyckas till fullo och minsta modellen, A3, borde bli ett utmärkt val som jobbtelefon.

Som användare får du bättre kontroll över vad apparna får göra i kommande Android M.
Som användare får du bättre kontroll över vad apparna får göra i kommande Android M.

Här är de viktigaste nyheterna i Android M

Utvecklare kan nu ladda ner den kommande versionen av Android, som ännu inte fått något sötsaksnamn utan bara tilltalas M. Här är de viktigaste nyheterna i nästa Android.

Nu är det klart att Trafikverket leder om teletrafiken till TDC.
Nu är det klart att Trafikverket leder om teletrafiken till TDC. FOTO: Susanne Lindholm

Trafikverkets storavtal med TDC klart

Tele2 fick inget prövningstillstånd av Högsta Förvaltningsdomstolen och Trafikverket har därför kunnat skriva under sitt 135-miljonersavtal med TDC om telefoni.

Tre får kämpa om attraktivt domännamn

Stiftelsen för internetinfrastruktur, också känd som .SE, är de som förvaltar den svenska toppdomänen. Idag inleder de en auktion på 18 superkorta domännamn, varav ett är högintressant för operatören Tre.