nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Negativt besked från Norge

Norges motsvarighet till Konkurrensmyndigheten har lämnat ett negativt förhandsbesked rörande Telias förvärv av Phonero.

  • Artikel annons 1

Norska Konkurransetilsynet har enligt praktis sett över Telia Companys förvärv av Phonero i Norge och nu lämnat ett negativt förhandsbesked till affären. I skrivande stund analyserar Telia myndighetens besked för att snarast komma med ett svar.

Abraham Foss, vd för Telia Companys norska verksamhet, är mycket överraskad av det negativa beskedet.

– Om myndigheten står fast vid sitt beslut kommer endast den dominerande operatören att gynnas, säger han i ett uttalande och hänvisar till dynamiken på den norska företagsmarknaden.

Telia har idag en marknadsandel motsvarande 13 procent av företagssegmentet i Norge och vid ett förvärv av Phonero skulle andelen fördubblas.

Konkurransetilsynet har givit Telia Company en tidsram för att lämna sitt yttrande på beskedet och enligt Telia Company kommer deras replik att annonseras inom kort.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.