nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Negativt besked från Norge

Norges motsvarighet till Konkurrensmyndigheten har lämnat ett negativt förhandsbesked rörande Telias förvärv av Phonero.

  • Artikel annons 1

Norska Konkurransetilsynet har enligt praktis sett över Telia Companys förvärv av Phonero i Norge och nu lämnat ett negativt förhandsbesked till affären. I skrivande stund analyserar Telia myndighetens besked för att snarast komma med ett svar.

Abraham Foss, vd för Telia Companys norska verksamhet, är mycket överraskad av det negativa beskedet.

– Om myndigheten står fast vid sitt beslut kommer endast den dominerande operatören att gynnas, säger han i ett uttalande och hänvisar till dynamiken på den norska företagsmarknaden.

Telia har idag en marknadsandel motsvarande 13 procent av företagssegmentet i Norge och vid ett förvärv av Phonero skulle andelen fördubblas.

Konkurransetilsynet har givit Telia Company en tidsram för att lämna sitt yttrande på beskedet och enligt Telia Company kommer deras replik att annonseras inom kort.

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.