nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Negativt besked från Norge

Norges motsvarighet till Konkurrensmyndigheten har lämnat ett negativt förhandsbesked rörande Telias förvärv av Phonero.

  • Artikel annons 1

Norska Konkurransetilsynet har enligt praktis sett över Telia Companys förvärv av Phonero i Norge och nu lämnat ett negativt förhandsbesked till affären. I skrivande stund analyserar Telia myndighetens besked för att snarast komma med ett svar.

Abraham Foss, vd för Telia Companys norska verksamhet, är mycket överraskad av det negativa beskedet.

– Om myndigheten står fast vid sitt beslut kommer endast den dominerande operatören att gynnas, säger han i ett uttalande och hänvisar till dynamiken på den norska företagsmarknaden.

Telia har idag en marknadsandel motsvarande 13 procent av företagssegmentet i Norge och vid ett förvärv av Phonero skulle andelen fördubblas.

Konkurransetilsynet har givit Telia Company en tidsram för att lämna sitt yttrande på beskedet och enligt Telia Company kommer deras replik att annonseras inom kort.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.