nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Net 1 får tillförordnad vd

I väntan på en ny vd efter Åsa Sundberg kliver operatörens nyutnämnda affärsutvecklingschef in i hennes ställe.

  • Artikel annons 1

Linus Jönsson, som närmast kommer från jobbet som Europachef för nätverkstillverkaren Netgear, är ny Commercial Director hos Net 1. Han är också den som tills vidare får ta över ledningen för bolaget när Åsa Sundberg börjar hos Teracom den första december.

– Vi har en spännande utvecklingskurva just nu. Med Linus bakgrund från nätverk- och kommunikationsbranschen och erfarenhet inom försäljning är jag övertygad om att han kan fortsätta bygga på våra redan starka fundament, säger JD Fouchard, koncernchef på AINMT Holdings AB, som Net 1 är en del av.

Linus Jönsson blir också en del av AINMT:s ledningsgrupp.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.