nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.

  • Artikel annons 1

Norska Netnordic har på kort tid växlat upp rejält, och enligt företaget är tillväxten stark när det kommer till leverans och drift av affärskritiska lösningar för företag. För två år sedan köptes Ipnett och därefter Intelecom Group. I år har man stärkt närvaron i Sverige med ytterligare förvärv och nu kommer ytterligare ett i form av kommunikationslösningsföretaget Tedako.

Med köpet säger Netnordic att kan kommer att ha ett större fokus på kommunikationslösningar till välfärdssektorn.

– Lösningar till välfärdssektorn bygger till stor del på kommunikationslösningar där NetNordic har bred erfarenhet och kompetens. Förutom de tekniska utmaningarna vi löser, stimulerar det oss även att se värdet av dessa välfärdslösningar för samhället och för användarna. NetNordic levererar dessa affärskritiska lösningar med en mycket hög standard från oss som systemintegratör, säger Jan Øverby.

 

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.