nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.

  • Artikel annons 1

Norska Netnordic har på kort tid växlat upp rejält, och enligt företaget är tillväxten stark när det kommer till leverans och drift av affärskritiska lösningar för företag. För två år sedan köptes Ipnett och därefter Intelecom Group. I år har man stärkt närvaron i Sverige med ytterligare förvärv och nu kommer ytterligare ett i form av kommunikationslösningsföretaget Tedako.

Med köpet säger Netnordic att kan kommer att ha ett större fokus på kommunikationslösningar till välfärdssektorn.

– Lösningar till välfärdssektorn bygger till stor del på kommunikationslösningar där NetNordic har bred erfarenhet och kompetens. Förutom de tekniska utmaningarna vi löser, stimulerar det oss även att se värdet av dessa välfärdslösningar för samhället och för användarna. NetNordic levererar dessa affärskritiska lösningar med en mycket hög standard från oss som systemintegratör, säger Jan Øverby.

 

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.