nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Norska Netnordic riktar in sig på Sverige

Packetfront Solutions köps upp av norska Netnordic, det nya sammanslagna bolaget planerar att börja bearbeta den svenska företagsmarknaden.

  • Artikel annons 1

Netnordic köper upp Packetfront Solutions och blir med köpet en nordisk systemintegratör med 10 kontor i Norge, Finland, Danmark och i Sverige. Koncernens fokus ligger på IP-baserade nätverk med tillhörande tjänster. Man planerar nu att ta sig an den svenska företagsmarknaden.

– Med förvärvet av PacketFront Solutions har vi fått ett starkt fäste på den svenska marknaden. PacketFront Solutions har en stark position på fibermarknaden i Sverige och har ett antal lojala stadsnätskunder, säger Jarl Överby, vd, NetNordic Holding A/S i ett pressmeddelande.

Totalt har koncernen med uppköpet 120 anställda och komemr att omsätta ungefär 350 miljoner svenska kronor.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.