nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Netsafe köps upp – plockar in Cygates förre vd

Svenska nätverkskonsultbolaget Netsafe köps av danska Conscia och blir Conscia Netsafe. Ny vd blir Bengt Lundgren, tidigare på Cygate.

Bengt Lundgren, tidigare vd för Cygate, blir nu vd för Conscia Netsafe.
  • Artikel annons 1

Både Netsafe och Conscia är Cisco-partner – när Netsafe nu köps upp är målet att den svenska verksamheten, som får namnet Netsafe Conscia, ska växa kraftigt. Ny vd blir Bengt Lundgren, tidigare vd för Cygate. Hans tuffa målsättning är att den svenska verksamheten inom fem år ska omsätta en halv miljard kronor.

– Båda företagen är fokuserade på Cisco-teknologi, och Conscia har varit mycket framgångsrika med sin affärsidé. De har byggt otroligt smarta programvaror för att stötta Ciscomiljöer hos stora kunder, säger Bengt Lundgren.

Ti: Hur har det varit efter att du slutade på Cygate?

– Det har varit bra. Jag har varit rådgivare, men inte haft något operativt arbete och det har jag saknat. Jag gillar den delen, att bygga bolag med stark tillväxt, och här har jag hittat ett bolag med starka möjligheter.

 Tidigare vd:n blir cto

Netsafes grundare och tidigare vd Emanuel Lipschütz fortsätter inom bolaget, men som cto. Under våren räknar bolaget med att locka till sig fler anställda – både konsulter och försäljare men även administrativ personal.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4