nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nokia 3600 tar död på bakgrundsljud

Tredje kvartalet i år kommer tre nya Nokia-mobiler i mellansegmentet: 6600 fold, 6600 slide och 3600 slide.
3600 är den första Nokia-mobil som har teknik för att minimera störande bakgrundsljud.

  • Artikel annons 1

– Det finns ett stort intresse för mobiltelefoner som kombinerar snygg design och moderna funktioner, säger Klas Ström, produktchef på Nokia Skandinavien, vilket han tycker är kännetecknande för de tre nya modellerna.

Nokia 3600 slide har stålinslag kombinerat med en högblank yta. Men det är mobilens högklassiga ljud som är grejen. Störande ljud från omgivningen dämpas med ny teknik. Den inbyggda musikspelaren gör det möjligt att spela upp till 3000 låtar från ett minneskort, som användaren då måste köpa extra.

TV-out gör det möjligt att koppla telefonen till en TV för att visa bilder eller videoklipp. Nokia 3600 slide har också Nokia Maps och kan anslutas via bluetooth till en gps-modul. Priset väntas bli cirka 175 euro exklusive lokala skatter.

Vik- eller skjutbar

Nokia 6600 finns både i en fold- och en slide-variant.

3g-telefonen Nokia 6600 fold har en oled-skärm på 2,13 tum som visar 16 miljoner färger. Telefonens blanka yta döljer en yttre display som aktiveras när man knackar två gånger på telefonen. På den yttre displayen visas bland annat klockan, meddelanden, missade samtal med mera. Det är också möjligt att ”snooza” alarm och stänga av ringsignalen vid inkommande samtal bara genom att knacka på telefonen. Priset väntas landa på cirka 275 euro.

Nokia 6600 slide är en av Nokias minsta slide-telefoner. Telefonen har ett blankt yttre med stålinslag och en styrknapp i aluminium. Den har samma knackfunktion som fold-modellen.

Här återfinns en kamera med 3,2 megapixels upplösning, Nokia Maps och trådlös gps-anslutning. Nokia 6600 slide väntas kosta cirka 250 euro före skatter och eventuella subventioner.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.