nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nokia och Tele2 i samarbete – för global IoT-tjänst

Tele2 och Nokia slår sina IoT-påsar ihop.
I ett nytt avtal framgår det att operatören kommer använda sig av det finska företagets globala IoT-nät.

  • Artikel annons 1

Snart kommer Tele2:s företagskunder få effektivare och snabbare IoT-tjänster. Detta då man framöver kommer använda sig av Nokias Worldwide IoT network grid (WING). Samarbetet innebär att kunder kommer få snabbare svarstider och en totallösning för allt från service till ekosystem.

– WING är ett unikt koncept som kommer göra så att vi kan ge bättre service till våra företagskunder samt differentiera våra erbjudanden, säger Rami Avidan, chef för Tele2 IoT.

Flera delar i samarbetet

I avtalet ingår även samarbete och partnerskap inom olika tekniker såsom 5g, Narrowband IoT, LTE-M (maskin/maskin), sim-hantering och analys.

– Tillsammans ska vi arbeta för att ta fram nya IoT-lösningar som kan implementeras i olika industrier, säger Ankur Bhan, chef för Nokia WING.

 

Nokia-tekniken är högintressant och är en av de nominerade teknikerna i kategorin ”Bästa mobila nätverks-infrastruktur” på mässan Mobile World Congress som snart öppnar portarna nere i Barcelona.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.