nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nokia och Tele2 i samarbete – för global IoT-tjänst

Tele2 och Nokia slår sina IoT-påsar ihop.
I ett nytt avtal framgår det att operatören kommer använda sig av det finska företagets globala IoT-nät.

  • Artikel annons 1

Snart kommer Tele2:s företagskunder få effektivare och snabbare IoT-tjänster. Detta då man framöver kommer använda sig av Nokias Worldwide IoT network grid (WING). Samarbetet innebär att kunder kommer få snabbare svarstider och en totallösning för allt från service till ekosystem.

– WING är ett unikt koncept som kommer göra så att vi kan ge bättre service till våra företagskunder samt differentiera våra erbjudanden, säger Rami Avidan, chef för Tele2 IoT.

Flera delar i samarbetet

I avtalet ingår även samarbete och partnerskap inom olika tekniker såsom 5g, Narrowband IoT, LTE-M (maskin/maskin), sim-hantering och analys.

– Tillsammans ska vi arbeta för att ta fram nya IoT-lösningar som kan implementeras i olika industrier, säger Ankur Bhan, chef för Nokia WING.

 

Nokia-tekniken är högintressant och är en av de nominerade teknikerna i kategorin ”Bästa mobila nätverks-infrastruktur” på mässan Mobile World Congress som snart öppnar portarna nere i Barcelona.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.