nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nordiskt samarbete för 5G

Nordiska och baltiska ministrar diskuterar just nu möjligheten till en gemensam handlingsplan för 5G.

  • Artikel annons 1

I Barcelona pågår just nu Mobile World Congress och mitt bland alla tekniknyheter runt mobiltelefoni pågår allvarliga strategiska diskussioner om utbyggnaden av 5G. I alla fall enligt ett pressmeddelande från Näringsdepartementet. Det är huvudsakligen ministrar från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Litauen som diskuterar om hur ett nordiskt-baltiskt samarbete skulle kunna se ut. Tanken med detta är att gemensamt främja en effektiv utveckling och ett snabbt införande av 5G i länderna.

Ministrarna ska vara eniga om att 5G-utveckligen är viktig för att ekonomin och samhällsutvecklingen gynnas i de berörda länderna.

– Jag har idag tillsammans med mina kollegor kommit överens om en handlingsplan för att på ett mer samordnat sätt förbättra möjligheterna för ett snabbt införande av 5G i Norden och Baltikum. Detta är ett viktigt steg för att bibehålla nordisk konkurrenskraft inom digitalisering, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, i ett uttalande.

Handlingsplanen ska vara öppen för samtliga nordiska och baltiska länder och är särskilt tänkt att fungera som ett komplement till de initiativ som kommer att presenteras vid den nordisk-baltiska digitaliseringskonferensen Digital North i Oslo den 25 april.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här