nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nordiskt samarbete för 5G

Nordiska och baltiska ministrar diskuterar just nu möjligheten till en gemensam handlingsplan för 5G.

  • Artikel annons 1

I Barcelona pågår just nu Mobile World Congress och mitt bland alla tekniknyheter runt mobiltelefoni pågår allvarliga strategiska diskussioner om utbyggnaden av 5G. I alla fall enligt ett pressmeddelande från Näringsdepartementet. Det är huvudsakligen ministrar från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Litauen som diskuterar om hur ett nordiskt-baltiskt samarbete skulle kunna se ut. Tanken med detta är att gemensamt främja en effektiv utveckling och ett snabbt införande av 5G i länderna.

Ministrarna ska vara eniga om att 5G-utveckligen är viktig för att ekonomin och samhällsutvecklingen gynnas i de berörda länderna.

– Jag har idag tillsammans med mina kollegor kommit överens om en handlingsplan för att på ett mer samordnat sätt förbättra möjligheterna för ett snabbt införande av 5G i Norden och Baltikum. Detta är ett viktigt steg för att bibehålla nordisk konkurrenskraft inom digitalisering, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, i ett uttalande.

Handlingsplanen ska vara öppen för samtliga nordiska och baltiska länder och är särskilt tänkt att fungera som ett komplement till de initiativ som kommer att presenteras vid den nordisk-baltiska digitaliseringskonferensen Digital North i Oslo den 25 april.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Svenska Spel satsar mobilt

It-avdelningen på Svenska Spel har haft fullt upp det senaste året med att modernisera företagets it-infrastruktur. Med en omfattande mobilitetssatsning kan medarbetarna nu arbeta mer flexibelt.

Hitta Swishen i allt du gör

Krönika

Jag står på ridskolan med min dotter och ser en lapp i caféet,”Vi tar Swish”, och jag blir bara så glad. Under flera år har jag hållit på att gå till bankomaten med jämna mellanrum för att ta ut kontanter.

  • Annons 4

Tele2 bygger ut i norr

Under sommaren förra året fick Tele2 förtroendet för en upphandling för utbyggnad av 4G i stora delar av norra Sverige. Och dessutom i Norrland som hittills varit helgat Telialand.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här