nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Norvestor förvärvar Netnordic

Investeringsbolaget Norvestor har gjort klart med förvärvet av 75 procent av aktierna i Netnordic.

  • Artikel annons 1

I och med affären kommer ledningen i Netnordic, tillsammans med anställda i bolaget, inneha 25 procent av aktierna medan övriga 75 procent erhålls av en fond inom Norvestor.

Netnordic grundades 2001 och räknas idag som en av Nordens största oberoende systemintegratörer och leverantör av uc, Unified Communications.. Bolaget samarbetar med partners som Huawei, Nokia, Mitel, Microsoft och många andra namnkunniga teknikföretag.

– Vi är mycket glada över detta förvärvet och är övertygade om att det kommer att ge oss möjlighet att leverera ännu bättre och bredare lösningar, tjänster och kundupplevelser i framtiden”, säger Jarl Øverby, koncernchef för NetNordic, i ett uttalande om affären.

Hos Norvestor är man också nöjda.

– NetNordic är ett företag med en stark tillväxthistoria och ett högkvalificerat team. Vi är glada över att få inkludera bolaget i vår portfölj. säger Christian Sontum, partner hos Norvestor Equity och blivande ordförande i NetNordic Holding.

Norvestor Equity AS har varit verksamma sedan 1991 och fokuserar på investeringsmöjligheter i tillväxtföretag, genom i huvudsak plattformsinvesteringar i Norge och Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Test: Huawei P20 Pro i toppklass

Mobiltest

Kinesiska Huawei har en av världens absolut största utvecklingsbudgetar. Mycket går såklart åt till att utveckla 5g. Men en del läggs också på artificiell intelligens och det har man stoppat in i nya telefonen P20 Pro.