nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Polycom

Nu blir världens första smarta konferenstelefon smartare

Polycom meddelar att konferenstelefonen Polycom Trio får stöd för bland annat Microsoft Teams och Amazon Alexa.

  • Artikel annons 1

Polycom Trio är den första smarta telefonen för konferenssamtal och den bäst säljande produkten i företagets historia. Enligt Polycom används telefonen redan av 57 procent av Fortune 100-företagen.

– När vi utökar våra relationer med Microsoft, Amazon, Zoom och BlueJeans, ger Polycom Trio kunderna den bästa samarbets- och produktivitetsupplevelsen oavsett plattform, säger Mary McDowell, vd på Polycom, i ett pressmeddelande.

Det utökade samarbetet med Polycoms nyckelpartners, som aviserades under mässan Enterprise Connect 2018, innebär bland annat att:

● Polycom Trio får stöd för Microsoft Teams för möten och samtal genom Teams-appen för telefoner, vilket ger en konsekvent upplevelse för Team-användare. Polycom samarbetar med Microsoft över röst-ändpunkter, video-ändpunkter och video kompatibilitet.

● Polycom Trio använder Alexa Voice Services (AVS) för att leverera en inbyggd Amazon Alexa erfarenhet på enheten. Vilket ger Polycom Trio-användare tillgång till alla funktioner i Amazon Alexa utan att behöva installera ytterligare hårdvara.

● Polycom och BlueJeans meddelade att Polycom Trio är certifierat för att arbeta med BlueJeans nya mötesplattformar för den moderna arbetsplatsen.

● Polycom Trio kommer att kunna fungera som all-in-one högtalartelefon och kontroll för videokonferensrumssystemet, Zoom Rooms.

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.