nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Polycom

Nu blir världens första smarta konferenstelefon smartare

Polycom meddelar att konferenstelefonen Polycom Trio får stöd för bland annat Microsoft Teams och Amazon Alexa.

  • Artikel annons 1

Polycom Trio är den första smarta telefonen för konferenssamtal och den bäst säljande produkten i företagets historia. Enligt Polycom används telefonen redan av 57 procent av Fortune 100-företagen.

– När vi utökar våra relationer med Microsoft, Amazon, Zoom och BlueJeans, ger Polycom Trio kunderna den bästa samarbets- och produktivitetsupplevelsen oavsett plattform, säger Mary McDowell, vd på Polycom, i ett pressmeddelande.

Det utökade samarbetet med Polycoms nyckelpartners, som aviserades under mässan Enterprise Connect 2018, innebär bland annat att:

● Polycom Trio får stöd för Microsoft Teams för möten och samtal genom Teams-appen för telefoner, vilket ger en konsekvent upplevelse för Team-användare. Polycom samarbetar med Microsoft över röst-ändpunkter, video-ändpunkter och video kompatibilitet.

● Polycom Trio använder Alexa Voice Services (AVS) för att leverera en inbyggd Amazon Alexa erfarenhet på enheten. Vilket ger Polycom Trio-användare tillgång till alla funktioner i Amazon Alexa utan att behöva installera ytterligare hårdvara.

● Polycom och BlueJeans meddelade att Polycom Trio är certifierat för att arbeta med BlueJeans nya mötesplattformar för den moderna arbetsplatsen.

● Polycom Trio kommer att kunna fungera som all-in-one högtalartelefon och kontroll för videokonferensrumssystemet, Zoom Rooms.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.