nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Polycom

Nu blir världens första smarta konferenstelefon smartare

Polycom meddelar att konferenstelefonen Polycom Trio får stöd för bland annat Microsoft Teams och Amazon Alexa.

  • Artikel annons 1

Polycom Trio är den första smarta telefonen för konferenssamtal och den bäst säljande produkten i företagets historia. Enligt Polycom används telefonen redan av 57 procent av Fortune 100-företagen.

– När vi utökar våra relationer med Microsoft, Amazon, Zoom och BlueJeans, ger Polycom Trio kunderna den bästa samarbets- och produktivitetsupplevelsen oavsett plattform, säger Mary McDowell, vd på Polycom, i ett pressmeddelande.

Det utökade samarbetet med Polycoms nyckelpartners, som aviserades under mässan Enterprise Connect 2018, innebär bland annat att:

● Polycom Trio får stöd för Microsoft Teams för möten och samtal genom Teams-appen för telefoner, vilket ger en konsekvent upplevelse för Team-användare. Polycom samarbetar med Microsoft över röst-ändpunkter, video-ändpunkter och video kompatibilitet.

● Polycom Trio använder Alexa Voice Services (AVS) för att leverera en inbyggd Amazon Alexa erfarenhet på enheten. Vilket ger Polycom Trio-användare tillgång till alla funktioner i Amazon Alexa utan att behöva installera ytterligare hårdvara.

● Polycom och BlueJeans meddelade att Polycom Trio är certifierat för att arbeta med BlueJeans nya mötesplattformar för den moderna arbetsplatsen.

● Polycom Trio kommer att kunna fungera som all-in-one högtalartelefon och kontroll för videokonferensrumssystemet, Zoom Rooms.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.