nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nu kan du äntligen be lampan att dämpa sig

Google Home har nu lanserat i Sverige vilket äntligen innebär att ai-assistenetn förstår svenska.
Och det innebär att du kan styra ditt Philips Hue-system med rösten.

  • Artikel annons 1

Det var den 9 oktober som Google äntligen avslöjade att man kommer att lansera danska, svenska och norska versioner för sina intelligenta högtalare Home och Mini.

För de som gillar hemautomation men tycker det är fånigt att behöva slänga sig med engelska termer för att styra det hela – innebär det här ett stort lyft.

 

I förlängningen innebär det här att fler kringtjänster även de kan addera svenska.

– Google Home har arbetat med Hue i flera år men har hittills bara fungerat på engelska. Att det nu blir möjligt att använda Google Home på svenska innebär stor uppgradering för våra Hue-system. De blir ännu mer användarvänliga och bidrar också till att förstärka smart home-produkter på marknaden, säger Andreas Bahnsen, produktchef för Philips Hue i Norden.

Så för alla Hue-ägare: nästa gång du stövlar in i en mörk hall med händerna fulla avskitiga barn och matkassar – är det bara be Google att tända åt dig utan att behöva generas över taskigt engelskauttal.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.