nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Microsofts tjänster för voip och e-post samsas nu under samma tak.

Nu kan du Skypa från Outlook.com

Även vi svenska användare kan nu ringa med Skype direkt inifrån Microsofts e-posttjänst Outlook.com.

  • Artikel annons 1

Det var så tidigt som våren 2013 som Microsoft annonserade att de skulle göra det möjligt för sina användare av Outlook.com, efterträdaren till Hotmail, att ringa röst- och videosamtal med Skype direkt från inkorgen. Till att börja med gällde det bara användare i några få utvalda länder men nu kan även vi i Sverige utnyttja funktionen.

Riktigt snyggt hade det varit om integrationen gjorts med den nya tekniken web-rtc men så långt har Microsoft inte kommit ännu. Istället måste man ladda ner ett separat plug-in innan nya knappar för Skyp-samtal dyker upp på kontaktkorten.

Skype inuti Outlook.com fungerar i alla de största webbläsarna på både Windows och Mac.  Mer information om hur det fungerar hittar du i Microsoft-filmen här nedanför.

Etiketter:, , ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.