nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nu lanseras Google Pay i Sverige

Nu har Google lanserat sin betallösning i Sverige, vilket innebär att Android-användare kan betala för latten med mobilen.

  • Artikel annons 1

Äntligen kommer Googles digitala plånbokslösning till Sverige och nu kan de som har en Androidtelefon med operativsystemet Android 5 eller senare använda tjänsten.

Men även om det låter lovande så kommer inte alla kunna använda tjänsten.

Till att börja med krävs det att din bank är ansluten till Google Pay, vilket få är. I dag är det endast Nordea och Länsförsäkringar samt Sodexo och Mastercard(Revolut) som är det.

Själva betalningen är dock en enkel historia. När man har appen installerad och handlar i en Google Pay-ansluten butik (butik som stödjer kontaktlösa betalningar) så är det bara att låsa upp mobilen och hålla den ovanför terminalen. Köpet registreras och som kvittens får du en blå symbol.

Tekniken använder sig av så kallad ”tokenisering” där en digital signatur kopplas samman med den specifika mobiltelefonen. Denna token är ett unikt nummer och inte det faktiska kortnumret som är kopplat till tjänsten.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.