nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nwise levererar plattform för texttelefoni

Nwise har fått uppdrag av Samres att bygga en helt ny teknikplattform till texttelefonitjänsten Texttelefoni.se

  • Artikel annons 1

Texttelefoni.se är en kostnadsfri förmedlingstjänst som PTS, Post- och telestyrelsen, tillhandahåller genom upphandlade leverantörer. Från och med den 2 april 2018 är Samres ny leverantör av tjänsten i samarbete med Nwise.

Texttelefoni.se har i många år möjliggjort för döva, dövblinda, hörselskadade och talskadade personer att kommunicera med de delar av samhället som inte kan nås via texttelefon. Detta genom att förmedla samtal mellan texttelefoner och taltelefoner.

Ny webbsida

Moderniseringen av tjänsten innebär även en ny hemsida som kommer vara hemvist för en webbaserad texttelefon för mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Via den nya webbsidan kommer det att finnas moderna texttelefoni-appar att ladda hem via app store och google play.

Samres är ett företag som specialiserat sig på beställningscentraler för färdtjänst, sjukresor och annan anropsstyrd trafik.

  • Annons 3

Fler nyheter

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.

  • Annons 4