nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ny branschorganisation

Idag bildades en helt ny branschorganisation som vill effektivisera bredbandsutbyggnaden med trådlös länkinfrastruktur.

  • Artikel annons 1

Föreningen Trådlös bredbandsinfrastruktur är en ny branschorganisation för alla som jobbar med nya generationens länkinfrastruktur i bredbandsutbyggnaden. Meningen är att öka kunskapen om hur trådlös bredbandsinfrastruktur tillsammans med markfiber kan snabba på utbyggnaden i nätet.

Det är företagen Teracom Broadband Networks och Vixor Wireless Broadband Infrastructure som tagit initiativet och bildat föreningen tillsammans med flera andra företag.

– Bredbandsutbyggnaden går nu in i en avgörande fas. För att nå målen i den nya nationella bredbandsstrategin behöver, som regeringen också påtalar, både traditionella markfiberlösningar och trådlös bredbandsinfrastruktur samverka. Det kommer att vara extra viktigt för att nå ut till byar, hushåll, företag och offentliga verksamheter i kommunernas ytterområden, säger Jan Backman, chef för Teracom Broadband Networks och talesperson för Föreningen Trådlös bredbandsinfrastruktur.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här