nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ny branschorganisation

Idag bildades en helt ny branschorganisation som vill effektivisera bredbandsutbyggnaden med trådlös länkinfrastruktur.

  • Artikel annons 1

Föreningen Trådlös bredbandsinfrastruktur är en ny branschorganisation för alla som jobbar med nya generationens länkinfrastruktur i bredbandsutbyggnaden. Meningen är att öka kunskapen om hur trådlös bredbandsinfrastruktur tillsammans med markfiber kan snabba på utbyggnaden i nätet.

Det är företagen Teracom Broadband Networks och Vixor Wireless Broadband Infrastructure som tagit initiativet och bildat föreningen tillsammans med flera andra företag.

– Bredbandsutbyggnaden går nu in i en avgörande fas. För att nå målen i den nya nationella bredbandsstrategin behöver, som regeringen också påtalar, både traditionella markfiberlösningar och trådlös bredbandsinfrastruktur samverka. Det kommer att vara extra viktigt för att nå ut till byar, hushåll, företag och offentliga verksamheter i kommunernas ytterområden, säger Jan Backman, chef för Teracom Broadband Networks och talesperson för Föreningen Trådlös bredbandsinfrastruktur.

  • Annons 3

Fler nyheter

Därför tog Regina Donato Dahlström nya chefsjobbet

Hon var vd för Halebop – nu lämnar Regina Donato Dahlström Telia för att bli ny affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.
– Jag är extremt stolt och extremt taggad över att få ta den här företagsaffären till nästa nivå, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4