nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ny IT-chef på Folksam

Från och med den 1 augusti tillträder Johan Rudén rollen som IT-chef i Folksamgruppen.

  • Artikel annons 1

Folksam har plockat Johan Rudén från Nasdaq där han närmast haft rollen som globalt verksamhetsansvarig för delar av värdepappersmarknaden. De senaste 16 åren har Johan Rudén jobbat på flera olika positioner inom Nasdaq. Dessförinnan har han jobbat inom Ericsson och har i grunden en civilingenjörsexamen inom industriell ekonomi från Kungliga Tekniska Högskolan. 

Johan Rudén börjar inom Folksam redan den 1 maj som senior advisor och jobbar då parallellt med Folksams IT-chef Gunnar Fröderberg fram till och med den 1 augusti då de två byter tjänster med varandra.

Gunnar Fröderberg kommer sedan arbeta som senior advisor fram till och med maj 2018 då han går i pension.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här