nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ny lösning för företagstelefoni

ALE annonserar en helt ny serie med premiumtelefoner som konstruerats med användarvänlighet i fokus.

  • Artikel annons 1

Alcatel-Lucent Enterprise, ALE, lanserar nu den helt nya S-serien som består av tre modeller för mer eller mindre fast företagskommunikation. Modellerna 8058s, 8068s och 8078s har alla inbyggd ljussensor och färgskärm som ska göra det enklare att avläsa i alla möjliga miljöer. HD-audio ljud är standard liksom 3.5 mm. headsetuttag och två usb-portar. De två senare modellerna har även bluetooth funktion modell BLE.

Det som skiljer de tre modellerna åt är i grova drag storleken på displayen där modell 8058s kommer med 3.5 tums skärm och den största på 5 tum till modell 8078s. Modell 8068s lanseras som en telefon för kontorschefer och har enkla funktioner för gruppsamtal samt bluetooth headset med 10 meters räckvidd

Utöver ovanstående modeller lanseras även 8028s som är en enklare variant med svartvit display.

ALE passar även på att lansera en serie trådlösa Dect-telefoner varav 8262 Ex Dect är en ruggad enhet som riktar sig till tillverkningsindustrin och andra verksamheter som kräver tålighet. Precis som namnet antyder är modellen certifierad för att vara explosionssäker.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Test: Huawei P20 Pro i toppklass

Mobiltest

Kinesiska Huawei har en av världens absolut största utvecklingsbudgetar. Mycket går såklart åt till att utveckla 5g. Men en del läggs också på artificiell intelligens och det har man stoppat in i nya telefonen P20 Pro.