nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ny validering ger Konftel tillväxtmöjligheter

Umeåbaserade Konftel får mer vind i seglen.
Detta då Tele2 nu validerats konferenstelefonen 300IPx.
– Den här valideringen är både hedrande och betydelsefull, säger Jörgen Rönnqvist på företaget.

  • Artikel annons 1

Tele2 har tillsammans med Konftel validerat 300 IPx och sett till att den fungerar med Tele2 Växel Allround. En rejäl öppning för telefontillverkaren som ser tillväxtpotential i och med certifieringen.

För kunder innebär det hela att man nu kan rulla ut flertalet enheter och dra nytta av lösningen ”Zero Touch Installation” (ZTI). Denna bygger på auto-provisionering, alltså ett automatiserat installationsförfarande för att konfigurerar ett stort antal konferenstelefoner på en gång. Ett förfarande som sparar tid för administratörerna – och som innebär att telefonerna alltid är uppdaterade och färdiga att använda för slutanvändarna.

Och på Konftel är man mycket nöjda med valideringen.

Jörgen Rönnqvist.

– Det är förstås ytterligare ett bevis för att vår IP-telefon Konftel 300IPx klarar alla krav som en modern molnväxellösning ställer, men valideringar av det här slaget är också viktiga pusselbitar i vår fortsatta tillväxt, säger Jörgen Rönnqvist, säljchef för Norden.

Under hösten kommer företaget även att släppa olika paketlösningar för videokonferenser. En serie som kallas ”Konftel Collaboration” och denna ska kompletterar telefonerna med passande konferenskameror.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.