nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ny validering ger Konftel tillväxtmöjligheter

Umeåbaserade Konftel får mer vind i seglen.
Detta då Tele2 nu validerats konferenstelefonen 300IPx.
– Den här valideringen är både hedrande och betydelsefull, säger Jörgen Rönnqvist på företaget.

  • Artikel annons 1

Tele2 har tillsammans med Konftel validerat 300 IPx och sett till att den fungerar med Tele2 Växel Allround. En rejäl öppning för telefontillverkaren som ser tillväxtpotential i och med certifieringen.

För kunder innebär det hela att man nu kan rulla ut flertalet enheter och dra nytta av lösningen ”Zero Touch Installation” (ZTI). Denna bygger på auto-provisionering, alltså ett automatiserat installationsförfarande för att konfigurerar ett stort antal konferenstelefoner på en gång. Ett förfarande som sparar tid för administratörerna – och som innebär att telefonerna alltid är uppdaterade och färdiga att använda för slutanvändarna.

Och på Konftel är man mycket nöjda med valideringen.

Jörgen Rönnqvist.

– Det är förstås ytterligare ett bevis för att vår IP-telefon Konftel 300IPx klarar alla krav som en modern molnväxellösning ställer, men valideringar av det här slaget är också viktiga pusselbitar i vår fortsatta tillväxt, säger Jörgen Rönnqvist, säljchef för Norden.

Under hösten kommer företaget även att släppa olika paketlösningar för videokonferenser. En serie som kallas ”Konftel Collaboration” och denna ska kompletterar telefonerna med passande konferenskameror.

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.