nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

wifi

Ny wifi-era inleds i sommar

Nya wifi-standarden 802.11ax testkörs i sommar. Snart kan vi surfa fyra gånger så snabbt.

  • Artikel annons 1

Till sommaren börjar Qualcomm att leverera chipp som är kompatibla med den nya wifi-standarden 802.11ax, som ska ge både trådlös gigabithastiget och bättre batteritid, skriver PC för Alla.

Tekniken drar bland annat nytta av multipla antenner som kan skicka upp till 12 strömmar med data samtidigt, och lånar samtidigt teknik från telekomvärlden med bland annat styrning av trafik som ska effektivisera nätverken. 802.11x kan även använda sig av 2,4GHz– och 5GHz samtidigt.

Qualcomm hävdar att 11ax i viss utsträckning är bakåtkompatibelt. Det gör att även de med enheter som stödjer 11ac och 11n kan dra nytta av den bättre prestandan i ett 802.11ax-nätverk.

När vi får njuta av 802.11ax i skarpt läge är i dagsläget dock oklart. Tidigast i slutet av året, spår experter.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här