nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nya ansikten i Com Hem-ledningen

Växte under fjärde kvartalet 2014

Ny finansdirektör och IR- och kommunikationsdirektör till Com Hem.

Petra von Rohr.
  • Artikel annons 1

Mikael Larsson, som blir ny finansdirektör, har tidigare varit finansdirektör på Kinnevik. Han tillträder sin nya tjänst 1 juni i år.

Petra von Rohr blir ny IR- och kommunikationsdirektör, och har tidigare varit chef på pr-byrån Kreab.

– Jag är mycket nöjd med att Mikael Larsson har valt att börja på Com Hem som finansdirektör. Han är ett bra komplement till vårt team och hans erfarenhet kommer att vara en värdefull tillgång i Com Hems målsättning att öka både kund- och aktieägarvärde. Petra har lång erfarenhet från alla de områden som hon kommer att ansvara för på Com Hem och jag är säker på att hon kommer att bli ett starkt tillskott till vår ledningsgrupp, säger Anders Nilsson, vd på Com Hem.

bc3144ab5f2a2f57_800x800ar

Mikael Larsson.

 

Tidigare finansdirektören Joachim Jaginder slutar.

Samtidigt har företaget rapporterat. Omsättningen för kvartal fyra landade på 1,23 miljarder kronor, en ökning med 116 miljoner kronor jämfört med samma kvartal 2013. Phonera (vars telefoni- och bredbandsverksamhet Com Hem köpte december 2013) bidrog med 68 miljoner till omsättingsökningen.

Underliggande ebitda (utan engångsposter, bland annat) landar på 576 miljoner för Com Hem under 2014 års sista kvartal.

Com Hems intäkter för företagstjänster landade på 78 miljoner kronor för kvartal fyra 2014. Där har Phonera-köpet gjort sig gällande, då samma siffra för kvartal fyra 2013 endast var 1 miljon kronor. Intäkterna för företagstjänster under helåret 2014 landade på 222 miljoner kronor, där Phonera stod för 198 miljoner.

  • Annons 3

Fler nyheter

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

  • Annons 4