nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nya användarbeteenden sporrar nät-satsning

Numera vill semesterfirare surfa allt mer, och från allt fler enheter. Det tvingar Thomas Cook att bygga ut wifi-nätet på nio hotell för att möta efterfrågan.

  • Artikel annons 1

De senaste åren har en stor förändring skett i hotellgästers efterfrågan av trådlös uppkoppling. Därför byter nu den internationella researrangören Thomas Cook ut sin wifi-utrustning på nio hotell, totalt rör det sig om 900 nya acesspunkter. Leverantör av utrustningen är Ruckus.

– Idag är oavbruten och snabb uppkoppling mot internet något som våra gäster prioriterar. Dessa prioriteringsändringar är för stora för att nonchaleras, säger Marco Schenk, it manager på Thomas Cook i ett pressmeddelande.

Utöver installationerna kommer Ruckus leverera utrustning till alla Thomas Cooks nordiska kontor som också kommer att få helt nya wifi-system.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.