nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: DGC

Nya bolaget ska bli ledande på svenska företagsmarknaden

DGC och IP-Only slår samman sina verksamheter inom datakommunikation.
Den nya organisationen får namnet IP-Only Enterprise – och målet är att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden.

  • Artikel annons 1

Under hösten har DGC och IP-Only arbetat intensivt med att hitta en struktur inför sammanslagningen av bolagens verksamheter inom datakommunikation. Från och med februari jobbar de under namnet IP-Only Enterprise. Jörgen Qwist blir vd för det nya bolaget – men han kommer även fortsätta i sin tidigare roll som vd för DGC, vars verksamhet inom it-drift inte omfattas av sammanslagningen.

Kommer vara störst inom om fem år

Den nya organisationen kommer leverera ett brett utbud av datakommunikations-, colocation-, säkerhets- och telefonitjänster. IP-Only Enterprise är redan den näst största leverantören av datakommunikationstjänster (IP-VPN) till företagsmarknaden – men siktet är inställt förstaplatsen.

– Vi är i dag tvåa på marknaden när det kommer till datakommunikation, och vårt mål är att bli etta. Vi tycker att vi har ett väldigt bra tjänsteerbjudande för att klara av detta, och vi tror att det kommer ta fem år. Vi fortsätter att vinna kunder, både inom det privata och offentlig sektor. I och med sammanslagningen ligger vi också väldigt bra till i övergången från koppar till fiber. Vi kommer bli etta om vi håller den tillväxt som vi har haft hittills, säger Jörgen Qwist.

Stora samordningsvinster

IP-Only Enterprise kommer omsätta cirka 1,3 miljarder kronor och sysselsätta cirka 400 medarbetare. Utöver att man blir en större aktör finns det även stora samordningsvinster mellan DGC:s och IP-Onlys verksamheter, i allt från nät till försäljning och marknad. I dag är verksamheten utspridd på tre platser, men förhoppningen är att all verksamhet ska samlas under ett tak.

– Det finns en långsiktig ambition att så småningom flytta ihop de här verksamheterna till en plats i Stockholm. Men verksamheten i Uppsala kommer vara kvar där den är, säger Jörgen Qwist.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.