nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: DGC

Nya bolaget ska bli ledande på svenska företagsmarknaden

DGC och IP-Only slår samman sina verksamheter inom datakommunikation.
Den nya organisationen får namnet IP-Only Enterprise – och målet är att bli nummer ett på den svenska företagsmarknaden.

  • Artikel annons 1

Under hösten har DGC och IP-Only arbetat intensivt med att hitta en struktur inför sammanslagningen av bolagens verksamheter inom datakommunikation. Från och med februari jobbar de under namnet IP-Only Enterprise. Jörgen Qwist blir vd för det nya bolaget – men han kommer även fortsätta i sin tidigare roll som vd för DGC, vars verksamhet inom it-drift inte omfattas av sammanslagningen.

Kommer vara störst inom om fem år

Den nya organisationen kommer leverera ett brett utbud av datakommunikations-, colocation-, säkerhets- och telefonitjänster. IP-Only Enterprise är redan den näst största leverantören av datakommunikationstjänster (IP-VPN) till företagsmarknaden – men siktet är inställt förstaplatsen.

– Vi är i dag tvåa på marknaden när det kommer till datakommunikation, och vårt mål är att bli etta. Vi tycker att vi har ett väldigt bra tjänsteerbjudande för att klara av detta, och vi tror att det kommer ta fem år. Vi fortsätter att vinna kunder, både inom det privata och offentlig sektor. I och med sammanslagningen ligger vi också väldigt bra till i övergången från koppar till fiber. Vi kommer bli etta om vi håller den tillväxt som vi har haft hittills, säger Jörgen Qwist.

Stora samordningsvinster

IP-Only Enterprise kommer omsätta cirka 1,3 miljarder kronor och sysselsätta cirka 400 medarbetare. Utöver att man blir en större aktör finns det även stora samordningsvinster mellan DGC:s och IP-Onlys verksamheter, i allt från nät till försäljning och marknad. I dag är verksamheten utspridd på tre platser, men förhoppningen är att all verksamhet ska samlas under ett tak.

– Det finns en långsiktig ambition att så småningom flytta ihop de här verksamheterna till en plats i Stockholm. Men verksamheten i Uppsala kommer vara kvar där den är, säger Jörgen Qwist.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.