nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nya podden fokuserar på telekomindustrin

Insikt om industrin och vilken påverkan telekom har på våra liv.
I ny podcasten ”Telecom Disruptors” kommer TelcoBridges ta upp det senaste inom branschen.

  • Artikel annons 1

I dag är telekom en helintegrerad del i våra liv. Mobiltelefoner, internet och radio/tv är avhängigt av industrin – och få kan tänka sig att vara utan detta.
Och i en ny pod kommer Telcobridges fokusera just på hur viktig telekom är i dag. Med nedslag i olika teknik samt viktiga personer är tanken att man ska ge en fördjupande bild av branschen samt ge insikt i vad som påverkar och förändrar hur vi kommunicerar med varandra.

Gästas av teknikchefen

Värden för det hela kommer vara veteranen och bloggaren Alan Percy, och i det första inslaget gästas man bland annat av FCC:s teknikchef som diskuterar hur man gör för att begränsa illegala robotsamtal. I efterföljande program ska bland annat chatbotar, ai, vr/ar och CPaaS tas upp som ämnen.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.