nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nya uppstickaren ska utmana genom att vara ”mer”

En ny utmanare med fokus på iot och smarta hem.
Th1ng lanseras i Fibra-stadsnätet och målet är vara ”bredare än bredband”.

  • Artikel annons 1

Digitaliseringen rullar på med en tilltagande styrka, och i takt med den poppar nya leverantörer och operatörer upp. En sådan är Th1ng som nu lanseras i stadsnäten i Västerås, Eskilstuna, Strängnäs och Hallstahammar (Fibra).

Th1ng kallar sig för en ”teleoperatör med fokus på framtidens uppkopplade tjänster” och med det menar företaget att de ska specialisera sig på iot och smarta hem – men även konkurrera om positionen som helhetsleverantör.

– Vår ambition är att bli någonting mer än befintliga internetoperatörer på marknaden. Vi vill leverera mer än bara bredband. Samarbetet med Fibra är en naturlig del i vår satsning på att erbjuda våra tjänster i stadsnäten. Tanken är att vi under 2019 ska leverera ett helhetskoncept kring alla de smarta tjänster för hem, fastigheter och företag som nu börjar komma ut på marknaden, säger Klas Westholm, vd för Th1ng.

Att kunna gå via det öppna stadsnätet är en förutsättning och från Fibras håll ser man positivt på etableringen.

– Affärsmodellen i vårt öppna stadsnät skapar en möjlighet för såväl stora som små, etablerade såväl som nya tjänsteleverantörer att erbjuda riktigt bra tjänster till kunderna i nätet. Det är positivt att se hur nya aktörer som Th1ng etablerar sig i vårt nät och gör vårt utbud ännu bredare och differentierat. Det ska också bli spännande att följa Th1ngs utveckling av smarta-hem-tjänster, säger Fibras vd Jonas Rigner.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.