nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nygammalt från Nokia

Nokias pånyttfödda 3310 väckte stor uppmärksamhet på MWC. Men nykomlingen har inte mycket gemensamt med originalet.

nokia3310
  • Artikel annons 1

Lite märkligt att en pryl med gammal teknik lyckas locka så mycket folk till Nokias monter. Men det gjorde Nokia 3310 under MWC. Uppskattningsvis 60-70 personer stod runt om bordet där den nygamla klassikern visades upp, när helst vi gick förbi.

Till slut gick det dock att komma fram och det första misstaget gjordes direkt: fingret som klickade på skärmen för att komma åt kameran. Det tog en stund att fatta varför det inte fungerade. Så fort har det gått att glömma bort hur mobiltelefoner fungerade för bara några år sedan. Här styrs allt med knappar och till en början går det inte direkt smidigt, men det beror mer på den mänskliga faktorn än telefoner. För Nokia 3310 är precis så lättnavigerad som man minns från den gamla goda tiden.

Men så många fler gamla minnen än så väcker inte den nya 3310:an. Det varken ser ut eller känns som originalet. Den är mycket plastigare och väger betydligt mindre.

Lägg till färgskärm och en uppsjö av olika färger på chassit och du har en telefon som känns lika delar ny som retro.

Nokia 3310 bryter knappast ny mark, men lär bli en populär reservtelefon i tider då batteritid är en bristvara.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här