nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Nytt Cisco-köp ska ge bättre onlinemöten

Cisco köper mötesförbättraren Worklife. Därmed fortsätter nätverksjätten sin satsning på att effektivisera onlinemöten.

  • Artikel annons 1

Cisco erbjuder redan tjänsten Spark, som ska förbättra kvaliteten och tidsoptimera onlinemöten. Med köpet av startup-bolaget Worklife hoppas man stärka sin position på området. Worklife-teamet flyttas över till Spark och ska där implementera sina idéer, skriver Techchrunch.

Idén bakom Worklifes tjänst är att skapa digitala scheman för varje onlinemöte. Samtliga deltagare kan se vilka punkter som ska tas upp och hur lång tid det är tänkt att ta, vilket ska göra deltagarna mer fokuserade.

Tjänsten har även en klocka som räknar ner till dess att mötet ska vara avslutat, varvid ett protokoll skickas till deltagarna.

– Med Worklife-teamet ombord ser vi en möjlighet att bygga vidare på den erfarenhet av onlinemöten som Cisco Spark-platformen redan har, kommenterar Ciscos utvecklingschef Rob Salvagna i ett blogginlägg.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här