nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Nytt trådlöst UC-headset från Jabra

Jabra lanserar världens första professionella UC-certifierade trådlösa headset.

  • Artikel annons 1

De nya bluetooth-hörlurarna Evolve 75e är framtagna för att möta de ökade krav som moderna kontorsanvändare ställer på ett headset. Förutom telefonsamtal används headset idag till att lyssna på musik, konferenssamtal och för att inte störas i öppna kontorsmiljöer.

Enligt Jabra uppger många kontorsarbetare att deras produktivitet påverkas negativt av störande bakgrundsljud. Därför är Evolve 75e är försedda med aktiv bullerdämpning och “stör ej”-lampa som visar att personen är upptagen, och vid samtal och meddelanden vibrerar nackbygeln för att undvika att störa medarbetare.

Är UC-certifierade

För att möta kraven på flexibel användning och integration mellan system är de nya lurarna UC-certifierade, där UC står för “Unified Communications”. Ett begrepp som avser integrering av kommunikationstjänster såsom telefon, e-post, chatt, videosamtal och hänvisningssystem.

Med UC-anpassningen ska headsetet hålla hög kvalitet på konferenssamtal och det är även certifierat för Skype for Business och har tre mikrofoner för bättre ljudupptagning.

Räcker upp till 14 timmar

Headsetet är utrustat med litiumjonbatterier som räcker upp till 14 timmar efter två timmars laddning. Förutom de sedvanliga knapparna som kontrollerar samtal och musik har lurarna även en smart knapp som ger åtkomst till virtuella assistenter såsom Siri och Google Now.

Evolve75e finns tillgängliga för försäljning och det rekommenderade cirkapriset är satt till 2 783 kronor.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.