nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

IT och moln – Ericssons problemområden

Jättekoncernen Ericsson står inför svåra ekonomiska utmaningar och enligt uppgifter hotas 14 000 jobbtillfällen. Moln och it framställs som problemområden.

  • Artikel annons 1

Ericssons omsättning sjönk med åtta procent det senaste kvartalet och enligt nyhetsmedia över hela världen måste omkring 14 000 anställda sägas upp för att rädda koncernens fall.

Affärsområdet Networks har länge varit utsatt och ifrågasatt på grund av sviktande förtjänst och enligt en artikel i Svenska Dagbladet beskrivs nu utvecklingen inom affärsområdet it och cloud som ännu en katastrof. Vilket är mycket allvarligt eftersom området i fråga är ett av Ericssons viktigaste, med tanke på satsningen inom 5G-utveckling över hela världen.

Efter nätverksdelen står it och cloud för cirka 20 procent av Ericssons verksamhet. Enligt uppgifter till SVD är it- och cloudområdet vanskött och Ericssons ledning ska inte ha insett situationen förrän i somras.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här