nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Oneplus lanserar nytt 5g-program

Ett knep för att ge kreatörer stöd i 5g-utveckingen. Under MWC lanserade Oneplus ”5g Apps of Tomorrow” där man kan ansöka om att få vara med och ta fram framtidens appar.

  • Artikel annons 1

Under en månad kommer de som känner sig manade att få ansöka om att gå med i Oneplus 5g-program. Därefter kommer företaget att handplocka utvecklare de vill jobba vidare med. Genom programmet ges åtkomst till Oneplus experter, 5g-mobiler, EE:s 5g-nätverk samt rådgivning från Qualcomm. Inte alls illa.

Så hur gör man för att få ta del av detta? Dels så måste man ansöka och därifrån gå vidare till nästa gallring. Där kommer en panel bestående av Oneplus och EE:s vd:ar samt representanter för Qualcomm sålla ytterligare. Slutligen blir det företagets community som röstar fram fem vinnare.
– 5g ändrar spelfältet helt. Det har potentialen att förändra allt ifrån gaming till kommunikation, till hälsa och mycket mer. Dessutom kan det hantera flera av dessa områden, eller samtliga, samtidigt. säger Pete Lau, vd för Oneplus.

Men vad är det som krävs för att man ska vinna? Programmet har satt upp fyra kriterier som ska uppfyllas. Det första är affärsvärde och hur idén kan skapa marknadsfördelar. Därefter vill man att det ska vara utvecklingsbart och kreativt – och slutligen vill man att idén ska kunna visa potentialen i 5g.

Intresserad? Här kan du läsa mer.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.