nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Open Universe vann Öppna Nät-Barometern

Com Hem har utsett Open Universe till vinnare av Öppna Nät-Barometern 2018. Tävlingen mäter de operatörer som prioriterar en säkerhetsställställning av digital infrastruktur i alla delar av landet.

  • Artikel annons 1

Under veckan gick Öppna Nät-Barometern av stapeln, en tävling som Com Hem arrangerade för andra året i rad. Det är en årlig mätning av kvalitén i de öppna bredbandsnäten, där man utvärderar lokala och nationella kommunikationsoperatörer.

Näten mäts i 23 olika punkter som är indelade i tre olika kategorier: Marknad, Avtalsvillkor & Miljö, Drift- & Adresskvalitet, samt Teknisk design. Syftet med tävlingen är att säkerhetsställa digital infrastruktur runt om i landet, vilket är en förutsättning för ett digitalt samhälle. Första platsen gick till Open Universe som lyckades skrapa ihop 81 av totalt 100 möjliga poäng, vilket var en ökning med 17 poäng sedan förra året.

Motiveringen

Motiveringen till Open Universe vinst handlade om att de hade arbetat mycket hårt och medvetet med att utföra kvalitetsförbättrande åtgärder, samt varit väldigt lyhörda under drift-samverkansmöten – och mött Com Hem:s kravställningar. Deras nät berömdes som ett öppet nät med bredd produktutbud, goda avtalsvillkor, stabilt adressunderlag, snabba åtgärdstider och få driftstörningar.

– Vi är väldigt glada och stolta över förstaplatsen. Utmärkelsen visar att vi gör rätt saker för våra leverantörer och kunder. Vi har arbetat målmedvetet för att möta de tuffa kravställningarna kring öppna nät och kommer att fortsätta våra insatser för att säkerställa en stabil digital infrastruktur, i samarbete med andra aktörer i branschen. Vi vill även understryka att våra nätägare är en viktig del i vår lösning och att de nu känner sig ännu mer styrkta i de val de gjort av Open Universe som extern kommunikationsoperatör, säger Rikard Hjelm, marknads- och produktchef på Open Universe.

Sveriges bästa öppna nät 2018 – Topp 10:

1. Open Universe
2. iTux
1. IP-Only
2. Bollnäs Energi
3. Fibra
4. Zitius
5. NETSAM
6. Fiberstaden
7. SplitVision
8. Utsikt

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.