nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Operatören tecknar nytt samarbetsavtal med Microsoft

Esko Airas på Cellip tycker att Lync-klienten fungerar fint, även på Windows Phone.

Operatören Cellip fördjupar sitt samarbete med Microsoft. Målet är att kunna flytta fler företag till telefoni i Skype for business och Office 365.

  • Artikel annons 1

Cellips vd Esko Airas är stolt över att ha blivit utsedd till Skype Operation Framework-Partner i Sverige. SOF är Microsofts guide till och verktygssats för att implementera och hantera en kommunikationstjänst baserat på Skype for Business.

Här ingår i dag allt från workshops, utbildning och migrering.

– Vi har redan en kund inom ramen för detta partnerskap och långt gångna diskussioner med flera, säger Esko Airas i ett pressmeddelande.

Vid den senaste Ignite-konferensen annonserade Microsoft att Skype for business kommer att flytta in i Microsofts samarbetsverktyg Teams. Flytten kommer att ske gradvis och utvecklandet av Skype for business kommer att fortsätta.

– Office 365 och användandet av Skype for Business ökar i allt snabbare takt. Med SOF som verktyg kan Microsoft och Cellip tillsammans accelerera takten i att integrera telefoni med Skype for Business, säger Henrik Byström, affärsområdeschef för Office på Microsoft i ett pressmeddelande.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4