nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Operatören tecknar nytt samarbetsavtal med Microsoft

Esko Airas på Cellip tycker att Lync-klienten fungerar fint, även på Windows Phone.

Operatören Cellip fördjupar sitt samarbete med Microsoft. Målet är att kunna flytta fler företag till telefoni i Skype for business och Office 365.

  • Artikel annons 1

Cellips vd Esko Airas är stolt över att ha blivit utsedd till Skype Operation Framework-Partner i Sverige. SOF är Microsofts guide till och verktygssats för att implementera och hantera en kommunikationstjänst baserat på Skype for Business.

Här ingår i dag allt från workshops, utbildning och migrering.

– Vi har redan en kund inom ramen för detta partnerskap och långt gångna diskussioner med flera, säger Esko Airas i ett pressmeddelande.

Vid den senaste Ignite-konferensen annonserade Microsoft att Skype for business kommer att flytta in i Microsofts samarbetsverktyg Teams. Flytten kommer att ske gradvis och utvecklandet av Skype for business kommer att fortsätta.

– Office 365 och användandet av Skype for Business ökar i allt snabbare takt. Med SOF som verktyg kan Microsoft och Cellip tillsammans accelerera takten i att integrera telefoni med Skype for Business, säger Henrik Byström, affärsområdeschef för Office på Microsoft i ett pressmeddelande.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.