nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Orange växer med franskt förvärv

Orange Business Service köper det franska it-säkerhetsföretaget Atheos.

  • Artikel annons 1

– Atheos starka expertis och beprövade metoder tillför stort värde i vår säkerhetsportfölj. Säkerhet är en mycket viktig fråga för våra kunder och det är en strategisk prioritering för oss att kunna erbjuda robusta säkerhetstjänster. Med detta förvärv kan vi hjälpa företag att implementera flerdimensionella säkerhetsstrategier. Det stödjer vår ambition att vara en pålitlig partner på säkerhetsområdet. Säkerhet spelar en allt viktigare roll i vår digitaliserade värld.

Så säger Roger Söderberg, nordisk vd, Orange Business Services om köpet av it-säkerhetsföretaget Atheos.

Orange säger själva i ett pressmeddelande att man med förvärvet intensifierar sina aktiviteter på den globala säkerhetsmarknaden och hävdar att man nu blir störst i Europa inom segmentet it-säkerhet.

Atheos bildades 2002 och har flera stora franska företag i sin kundrulle. Man har 130 anställda som ny byter arbetsgivare då Orange förenar sin egen säkerhetskompetens med Atheos passar man även på att lansera ett nytt, gemensamt varumärke: Orange Cyberdefence.

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.