nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Orange växer med franskt förvärv

Orange Business Service köper det franska it-säkerhetsföretaget Atheos.

  • Artikel annons 1

– Atheos starka expertis och beprövade metoder tillför stort värde i vår säkerhetsportfölj. Säkerhet är en mycket viktig fråga för våra kunder och det är en strategisk prioritering för oss att kunna erbjuda robusta säkerhetstjänster. Med detta förvärv kan vi hjälpa företag att implementera flerdimensionella säkerhetsstrategier. Det stödjer vår ambition att vara en pålitlig partner på säkerhetsområdet. Säkerhet spelar en allt viktigare roll i vår digitaliserade värld.

Så säger Roger Söderberg, nordisk vd, Orange Business Services om köpet av it-säkerhetsföretaget Atheos.

Orange säger själva i ett pressmeddelande att man med förvärvet intensifierar sina aktiviteter på den globala säkerhetsmarknaden och hävdar att man nu blir störst i Europa inom segmentet it-säkerhet.

Atheos bildades 2002 och har flera stora franska företag i sin kundrulle. Man har 130 anställda som ny byter arbetsgivare då Orange förenar sin egen säkerhetskompetens med Atheos passar man även på att lansera ett nytt, gemensamt varumärke: Orange Cyberdefence.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.