nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Oscar Civill ny vd för Weblink

Infracom-bolaget Weblink IP Phone får ny rorsman.
Oscar Civill går från positionen som försäljningschef till vd.

  • Artikel annons 1

Svenska teleoperatören Weblink är en viktig del för Infracom-koncernen och på senare år har företaget varit en tillväxtmotor. Och när det har skiftats i ledningen får nuvarande försäljningschefen Oscar Civill kliva upp ett pinnhål och ta över skutan.

– Vi har landat i att erbjuda Oscar tjänsten som vd och det känns riktigt roligt att se hur motiverad Oscar är inför uppgiften. Oscar har gjort ett väldigt bra och stabilt arbete och har en djup kunskap om Weblink, säger koncernchefen Bo Kjellberg.

Tydligt tillväxtmål

Weblink levererar i dag abonnemangstjänster, molnväxel, mobil-/fasttelefoni, ISDN-gateways och mobila routrar – och fokus framöver är tillväxt.

– Uppdraget är tydligt, ökad tillväxt med bibehållen lönsamhet samt målet att bli en stor och etablerad leverantör av telefonitjänster i Sverige. Vi kommer att satsa ännu mer på att vidareutveckla våra befintliga säljkanaler samt fylla på med ett antal nya, säger Oscar Civill.

Oscar har 30 år i telekombranschen och han tillträder sin nya tjänst den 20 augusti.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.