nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Det här är en annons från Teleoffice

Marcus Larsson är en av dem som arbetar i Skellefteå Taxis växel.

Engagemanget ledde taxibolaget fram till den optimala växellösningen

växlar

Det är minsann inte lätt att välja telefonväxel. När Skellefteå Taxi AB 2015 skulle byta ut sin gamla analoga växel som gjort sitt valde de en Swyxväxel kryddad med TeleOffice tjänst 1Touch.
– Att vi valde den lösningen berodde dels på priset och dels på hur skickliga TeleOffice var på att skapa ett paket som uppfyllde alla våra behov, berättar Greger Öhlund, trafikchef vid Skellefteå Taxi.

Under 1990-talet bröts Telias växelmonopol och de stora elektromagnetiska växlarna ersattes av elektroniska växlar. TeleOffices vd Erik Eskilsson kom med på den här resan redan 1989.

– Totalt har jag varit med om mer än 300 projekt- och systemleveranser, säger han.

Med den kunskapen i bagaget vet han hur viktigt det är att kunna erbjuda kunderna en skräddarsydd lösning och personlig service av högsta kvalitet.

– När vi hade ett åsknedslag som satte vår nya växel ur funktion ringde jag min kontaktperson på TeleOffice en natt och han såg till att lösa problemet. Det var fruktansvärt imponerande, berättar Greger Öhlund.

Han gillade också den utbildning som TeleOffice gav personalen i växeln och hur de kunde genomföra bytet av växel så smärtfritt. 

– Den låg inte nere i mer än 20 sekunder medan kabeln flyttades.

När det gäller fördelarna gentemot den gamla växeln lyfter Greger fram integreringen mot Outlook som en viktig sådan funktion.

– Att vi nu kan styra köerna på ett helt annat sätt än tidigare har också inneburit ett lyft, liksom att vi kan få ut värdefull statistik. 

I växeln hos Skellefteå Taxi, som har cirka 200 anställda  och 85 bilar i sitt stall, arbetar 20 personer.

– Vi täcker Skellefteå och Norsjö kommun och tar emot 1 300-1 500 samtal per dygn. Nu har vi både en partner och en växel som vi litar på och en lösning som vi också har möjligheter att växa i, berättar Greger Öhlund. 

Tar ett helthetsansvar

Erik Eskilsson betonar att TeleOffice ledstjärna är att göra telefoni och kommunikation mindre komplicerat. 

– Vi tar ett helhetsansvar och det ska bara behövas en kontaktperson gentemot kunden, säger Erik.  

1Touch, som innehåller en helt ny app och softphone med design, ger användaren verktyget för att alltid få den information denne behöver. Innan, under och efter samtalet samt om man missar det.

1Touch har i botten telefonväxeln Swyx som är en komplett telefonväxel.

– Växeln är serverbaserad, har operativsystem från Microsoft, är nära integrerad med Microsoft Exchange eller Office 365 och lätt att använda och administrera, avslutar Erik Eskilsson och poängterar att mobiltelefonerna också är en del av växeln.

Fem anledningar att välja Swyx: 

  • Swyx passar stora som små företag – TeleOffice bygger växeln utifrån kundens behov
  • Man kan arbeta och kommunicera från valfri plats
  • Man får kontroll över sin kommunikation – är alltid tillgänglig men väljer hur
  • Man får ett kompetent och funktionellt system – alla funktioner nås ofta med bara en knapp
  • Man kan välja den operatör som passar bäst – Swyx är helt operatörsoberoende

Läs mer om teleoffice.

Nyheter

  • Annons 4