nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Det här är en annons från Loxysoft

Loxysoft satsar på att noteras på börsen

kontaktcenter

Företagskoncernen Loxysoft, med huvudkontor i Östersund, växer i USA och satsar på att noteras på börsen. 

– Att börsnoteras är nästa steg mot att bli stora även internationellt. Vårt mål är att vara topp tre av de bolag i USA som säljer workforce mangement. Senast om tre år ska vi ha en årsomsättning på omkring 40 miljoner kronor om året i USA och vara noterade på Nasdaq, säger Tobias Sjölander, vd och en av grundarna till Loxysoft.    

Effektiv bemanningsplanering 

Loxysoft säljer egenutvecklade system för kundservice, telefonförsäljning, och Workforce Management. Det är verktyget för schemaoptimering, ProScheduler Workforce Management, som bolaget satsar på i Amerika. 

– Många av de stora callcentren i USA gör fortfarande tidsödande schemaläggning manuellt i Excel. Det finns med andra ord en stor marknad som är obearbetad. Inom kundservice­branschen är marginalerna små och en effektiv bemanningsplanering är en riktig konkurrensfördel och en av de viktigaste pusselbitarna för hur det går ekonomiskt för företaget, säger Tobias Sjölander.

Växer genom partners

Sedan drygt tre år har Loxysoft arbetat med att etablera verksamhet och utöka i USA, nu kommer resultaten. 

– Det är som att dra ut proppen, det har lossnat rejält. Bara den senaste tiden har vi skrivit kontrakt med ett tiotal företag. Det största kundserviceföretaget har 1 000 anställda, säger Tobias Sjölander. 

Strategin för att växa i USA har varit både direktförsäljning men framförallt genom samarbeten med andra kontaktcenterleverantörer. ProScheduler Workforce Management säljs tillsammans med telefonväxlar och kontaktcenterplattformar.

– Vi samarbetar med fler än 50 kontaktcenterplattformar som erbjuder ProScheduler. Vi har bara sett början på vad de här samarbetena kan ge. Framöver är målet att 50 procent av Loxysofts omsättning ska komma från den amerikanska marknaden, säger Tobias Sjölander. 

 

LOXYSOFT GROUP AB

Omsättning 2017: 94 MKR

Antal anställda: 80

Huvudkontor: I Östersund med kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo samt New York i USA.

Ägare: Grundarna samt riskkapitalfonderna Inlandsinnovation, Almi Invest, MIC-invest.

Nyheter

  • Annons 4

Så blir Net1 under Teracom

I mars införlivades Net1 i Teracom och Maria Sandgren tog över som vd.
Nu avslöjar hon vilken väg företaget sak gå framöver.
– Vi har börjat titta på hur vi framöver kan bygga ut vårt mobilnät, säger hon.

De här samarbetsverktygen använder vi

Under torsdagen gick Telekom idag-konferensen Connect19 av stapeln. Fokus var den digitala arbetsplatsen och collaboration. Men hur ser det ut i verkligheten?
Vi ställde frågan om vilket samarbetsverktyg som användes till konferensdeltagarna.