nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Det här är en annons från Ricoh

Huddle Concept – när smart teknik möter design skapas kreativa och gränslösa möten

videomöte

Vi lämnar allt oftare traditionella mötesytor. Arbetsmiljön har förändrats från slutna rum till öppna ytor och distans­samarbete ökar snabbt. Ett nytt sätt att samarbeta växer fram, där ­kraven på ­teknik, tillgänglighet och flexibilitet ökar. I en mötes­intensiv värld måste vi öka både kreativiteten och effektiviteten på alla våra ­möten. Dessutom behöver delning av information och ­uppföljning göras enklare.

Videolösningar för att delta på distans har alltmer blivit en standard i dagens arbetssätt, där kognitiva och AI-­lösningar knackar på dörren. Då skapar Ricoh en integration mot IBM:s Watson. Den nya integrationen skapar helt nya möjligheter att jobba smartare och t.ex. med länder som tidigare hade språk­barriärer.

Många arbetsplatser har konferensrum överfulla med olika typer av utrustning som skapar en mer eller mindre rörig miljö. Ofta är också tekniken svår att hantera. Ricoh lanserar nu Huddle ­Concept – en stilrent designad, multifunktionell arbetsyta som ­inkluderar både video och en interaktiv whiteboard som möjliggör mer ­kreativa och interaktiva möten.

Kärnan i lösningen är den interaktiva whiteboarden från Ricoh. ­Genom att addera funktioner för videomöte och sammankoppling av system blir den en komplett lösning för ett kreativt ­samarbete. Den multifunktionella arbetsytan ger möjlighet att förmedla budskap med hand och penna direkt på visualiserade dokument. Handskriven text på tavlan kan konverteras till vanlig text med hjälp av en OCR-funktion som även gör ­texten sökbar. Genom delning av den interaktiva whiteboarden till
flera skärmar kan flera användare skriva och rita samtidigt under ett videomöte. Det här sättet att arbeta förstärker teamarbetet och gör att användare kan hålla verkligt produktiva och kreativa  möten med full interaktivitet.

Data kan sparas i skrivtavlans temporära minne och ­individuella PIN-koder säkerställer att informationen förblir konfidentiell. ­Efter mötet kan mötesdeltagare enkelt dela idéer och presentationer genom e-post, USB eller utskrift direkt från IWB:n, vilket tar bort behovet av att någon av deltagarna fotograferar tavlan.

Teknikväggen är stilrent och modernt formgiven och all hård- vara samt kablage kan gömmas inuti enheten. Den kan fås i olika utföranden gällande både färg och material. Ricohs
Huddle Concept kan skräddarsys efter behov och är designad för att passa på olika typer av ytor – såväl i öppna ytor som i mötesrum. Huddle ­Concept ersätter alltså flera andra enheter som skrivtavlor, projektorer, ­projektordukar, skärmar och TV-
apparater vilket gör att det blir färre enheter att hålla reda på och underhålla.

– Vi har sett behov av att kunna dela idéer och mötas ­oberoende av möjlighet till fysisk närvaro. Ricohs videotjänster fungerar med alla klienter på marknaden. Det spelar ingen roll om det är Skype for Business (Lync), Cisco, Polycom eller något annat. ­Ricohs ­Huddle Concept ökar förståelsen genom förbättrad ­kommunikation. Den skapar också en sladdlös och stilren miljö då den är designad för att tekniken ska integreras i enheten. Dessutom är lösningen ­öppen för integrationen med AI från ­IBM:s Watson, säger Tobias Andersson, Director ­Communication Services, Ricoh Sverige.

Se en video här: youtube.com/watch?v=FKKxHi6JcZc

Anmäl ditt intresse för en broschyr med mer information på ricoh.se/huddleconcept

Nyheter

  • Annons 4