nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Patrik Hofbauer lämnar Telenor för Svenska spel

2018 är året när telekom-cheferna slutar. Nästa chef på listan: Patrik Hofbauer på Telenor Sverige.

  • Artikel annons 1

Hélène Barnekow, Allison Kirkby och Peder Ramel är några av namnen som har eller kommer att lämna sina chefsroller på de stora operatörerna.

Nu meddelar Telenor Sverige att deras vd Patrik Hofbauer har fått nytt jobb utanför Telenor-sfären. I höst tar han över som vd och koncernchef på Svenska spel.

– Jag har haft elva fantastiska år på Telenor, särskilt de senaste fyra åren när vi har vänt utvecklingen i Sverige och uppnått så mycket; tillväxt, förbättrad kundnöjdhet, startat vår digitala transformation och mycket mer, säger Patrik Hofbauer i ett pressmeddelande.

Totalt har han varit 11 år på Telenor och de senaste fyra åren som Sverige-chef.

– Under Patriks ledarskap har Telenor Sverige tagit viktiga steg för att transformera sig till en ”digital frontrunner”. Vi är ledsna att se honom lämna, men vi är också stolta över att Telenors ledare tar sig an nya utmaningar i affärsområden som kräver såväl ansvarstagande som kommersiellt fokus och driv, säger Sigve Brekke, koncernchef Telenor Group.

Telenor har redan inlett sökandet efter en ersättare. Patrik Hofbauer stannar till dess att den nya personen är på plats eller längst till och med mitten av december.

  • Håll utkik efter Telekom idags intervju med Patrik Hofbauer de kommande dagarna.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.