nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Paydrive uppgraderar – alla kunder får Telia Sense

En bilförsäkring där uppkopplade tjänster ingår.
Nu inleder Paydrive samarbete med Telia och kommer uppgradera alla kunder med operatörens lösning för uppkopplade fordon.

  • Artikel annons 1

Ett samarbete som gör det möjligt för bilägare att koppla upp sin bil ”genom ”sin försäkring. Digitala bilförsäkringsföretaget Paydrive avslöjar att man nu inlett ett samarbete med Telia och att det kommer att innebära att samtliga 8 500 kunder får Telia Sense.
– Det här är ett lyft för våra kunder som behåller den funktionalitet som alltid ingått i Paydrives digitala bilförsäkring, samtidigt som de får tillgång till både nya och bättre funktioner för sin uppkopplade bil utan extra kostnader, säger Andreas Broström, VD och grundare av Paydrive.

Tillägget gör det möjligt för bilägare att få tillgång till smarta tjänster likt de som lanseras med moderna premiumbilar. Det innebär att man som ägare dels enkelt kan ha kolla på sina bilkostnader, men även få erbjudande om tjänster från intressanta aktörer som verkstäder, besiktning eller försäkring.
– – Data som användare väljer att dela från de uppkopplade bilarna möjliggör nya affärsmodeller och effektivare processer för våra partnerföretag. Vårt samarbete med Paydrive är ett bra och konkret exempel på det, säger Marcus Lidbeck,Head of Digital Markets Telia Company Division X.

Uppgraderingen av de 8500 befintliga kunderna inleds under april och beräknas vara genomförd före hösten. Redan från 6 mars ingår Telia Sense i alla nya bilförsäkringar som Paydrive säljer.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.