nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Christer Joelsson och Lars Strömbäck löser generationsväxlingen genom att låta personalen ta över.

Personalen tar över Licencia

Grundarna säljer ut 70 procent av ägandet till personalen i Licencia.
– Det är dags för nya krafter att ta över, säger vd Christer Joelsson.

  • Artikel annons 1

Det är mer än 30 år sedan Christer Joelsson och Lars Strömbäck tillsammans startade Licencia, företaget som bland annat är svensk generalagent för Ericsson-LG:s produkter. Då båda nu närmar sig pensionsåldern, Lars har hunnit fylla 65 år och Christer 63 år, tycker de det är dags för nya ägare att ta sig an framtiden. Men istället för att hitta en extern köpare blir det sju av de anställda som tar över 70 procent av ägandet.

– Det är samtliga nyckelpersoner i företaget som alla dessutom arbetat länge hos oss. Men jag och Lars behåller de kvarvarande 30 procenten och kommer också att sitta kvar i styrelsen för Licencia, säger Christer Joelsson.

Ägarbytet innebär också att han innan nyår kommer att lämna vd posten och den operativa verksamheten.

– Lars kommer också att lämna den operativa verksamheten, men ännu är det inte helt klart hur den nya ledningen kommer att formeras. Det håller på att ta form just nu, säger han.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

  • Annons 4