nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Phonera har nöjdaste företagskunderna

Phonera har återigen Sveriges nöjdaste företagskunder och utökar dessutom ledningen över Telia på andra plats, enligt Svenskt Kvalitetsindex.

  • Artikel annons 1

Precis som förra året har Phonera de mest nöjda företagskunderna i Sverige inom fast telefoni enligt Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning av den svenska data- och telekommarknaden.

Glappet till Telia på andraplatsen är större än tidigare och Phonera har även mätningens hittills högsta snittpoäng på 70,9 poäng av 100 möjliga. Telia har 69,7 och sist ligger Tele2 på 66,1 poäng.

– Det är alltid kul att komma i toppen och vi tar detta som ett bevis på vår ständiga strävan mot att alltid bli bättre ger resultat. Det är en gemensam kämpainsats som burit frukt i år igen, säger Phoneras koncernchef Robert Öjfelth.

Stor upphämtning för Telenor

I övrigt visar undersökningen att branschen över lag är bättre på kundbemötande i serviceärenden, vilket främst märks inom området mobiltelefoni. Där utmärker sig Telenor extra mycket som klättrat ordentligt och nu har snudd på lika nöjda företagskunder som Telia. I botten återfinns 3, strax under Tele2.

– Telenor har helt enkelt satsat hårt på servicenivån och se till att lösa kundernas problem och det har gett resultat, konstaterar Henrik Nyman, analytiker på SKI.

Sänkta förväntningar från företagen

Att Telia backat de senaste två åren tror SKI beror på att Telias signum som teknologiskt framstående företag inte längre väger lika tungt gentemot konkurrenterna.

– Det här har länge varit en produktstyrd bransch men kraven på service blir allt högre och förknippas i sin tur allt starkare med kundnöjdheten. Just service har inte varit Telias starkaste kort, menar Henrik Nyman.

– Produkterna är fortfarande i fokus men det finns tendenser för en utjämning och om tio år kanske vi har homogena produkter från operatörerna där skillnaden snarare handlar om vilken service du får, spår Henrik Nyman.

En intressant parentes i sammanhanget är också att branschen haft svårt att infria marknadslöften inom mobiltelefoni och mobilt bredband. Det har enligt Svenskt Kvalitetsindex fått företagskunderna att sänka sina förväntningar på tjänsterna.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4