nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Plantronics nyhet ska höja kvaliteten för de på språng

En produktlösning som ger proffskonferenser var som helst.
Plantronics nya portabla högtalartelefoner, Calisto 3200 och 5200, ska underlätta för de som inte har optimala förutsättningar.

  • Artikel annons 1

Få av de mindre företagen har fungerande konferensrumslösningar. I en studie från Oxford Economics gjord i fjol framkom det att bara runt var tredje företag har ett avskilt konferensrum för att ta enskilda samtal eller för att delta i telefonkonferenser.

Studien visade att det istället är vanligast att medarbetare lämnar kontoret och förlitar sig mer på distansarbetesalternativ. Men det ställer högre krav på arbetsverktygen.

– Mer än två tredjedelar av människor runt om i världen arbetar utanför kontoret minst en gång i veckan, och även de på kontoret behöver lösningar för samarbete på språng, säger ShantanuSarkar, affärsområdeschef för headset på Plantronics. Våra senaste Calisto-högtalartelefoner möjliggör konferenssamtal var du än är och försäkrar dig att kunna höra, och framför allt, höras tydligt i andra änden.

Plantronics Calisto 3200 och 5200 har 360 gradersmikrofon och är plug-and-play-utformade. Den förstnämnda ansluts via usb till dator eller surfplatta – den senare kan även kopplas till telefon med en 3,5 mm kabel.

5200-modellen ska klara upp till 30 timmars taltid och stängs automatiskt av när den kopplas ur från telefonen.

Självklart är båda produkterna kompatibla med Plantronics Manager Pro – vilket gör att ansvariga kan administrera och underhålla enheterna från centralt håll.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.