nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Plantronics nyhet ska höja kvaliteten för de på språng

En produktlösning som ger proffskonferenser var som helst.
Plantronics nya portabla högtalartelefoner, Calisto 3200 och 5200, ska underlätta för de som inte har optimala förutsättningar.

  • Artikel annons 1

Få av de mindre företagen har fungerande konferensrumslösningar. I en studie från Oxford Economics gjord i fjol framkom det att bara runt var tredje företag har ett avskilt konferensrum för att ta enskilda samtal eller för att delta i telefonkonferenser.

Studien visade att det istället är vanligast att medarbetare lämnar kontoret och förlitar sig mer på distansarbetesalternativ. Men det ställer högre krav på arbetsverktygen.

– Mer än två tredjedelar av människor runt om i världen arbetar utanför kontoret minst en gång i veckan, och även de på kontoret behöver lösningar för samarbete på språng, säger ShantanuSarkar, affärsområdeschef för headset på Plantronics. Våra senaste Calisto-högtalartelefoner möjliggör konferenssamtal var du än är och försäkrar dig att kunna höra, och framför allt, höras tydligt i andra änden.

Plantronics Calisto 3200 och 5200 har 360 gradersmikrofon och är plug-and-play-utformade. Den förstnämnda ansluts via usb till dator eller surfplatta – den senare kan även kopplas till telefon med en 3,5 mm kabel.

5200-modellen ska klara upp till 30 timmars taltid och stängs automatiskt av när den kopplas ur från telefonen.

Självklart är båda produkterna kompatibla med Plantronics Manager Pro – vilket gör att ansvariga kan administrera och underhålla enheterna från centralt håll.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.