nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Plantronics Voyager 5200 är tuffare mot vind än föregångaren.

Plantronics reser vidare

Voyager är Plantroncis serie med bluetooth-headset för proffsanvändare. I sommar kommer en ny och vässad modell som både är tåligare och tuffare mot störande oljud.

  • Artikel annons 1

I sommar kommer nästa inkarnation av Plantronics Voyager-headset, den här gången med efternamnet 5200. Grundupplägget är sig ganska likt från föregångaren Legend men bland nyheterna märks bland annat förbättrat skydd mot vind för mikrofonerna. Tekniken kallar Plantronics för Windsmart och skyddet består både av fysiska membran som ska hålla blåsten borta från mikrofonen och digital ljudbearbetning för att trolla bort det ljud som trots allt slinker igenom. Mikrofonerna är för övrigt fyra till antalet jämfört med tre hos föregångaren vilket ytterligare ska förbättra bullerdämpningen.

En annan nyhet hos Voyager 5200 är att headsetet nu har en viss tålighet mot fukt, läs svett eller lätt regn. Vill man använda Voyager 5200 tillsammans med datorn finns en uc-version som levereras med en liten bluetooth-dongel. I uc-versionen ingår också ett laddningsfodral med inbyggt batteri som ska kunna ge 14 extra timmars taltid utöver de sju som headsetets eget batteri maximalt mäktar med.

ZZ6726A516

Laddningsfordralet fungerar också som bordsstativ och underlättar laddningen på skrivbordet.

Grundmodellen av Voyager 7200 får ett rekommenderat pris på drygt 1 100 kronor plus moms medan man kommer att få betala 800 kronor för uc-modellen.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Data är den nya globala valutan”

En rejäl kapitalinjektion och medel för fortsatt tillväxt.
Snowflake har i en finansieringsrunda fått in 450 miljoner dollar.
– Det nya kapitalet innebär att vi kan växa snabbare, säger Denise Person, marknadschef på företaget.