nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Driven IT-chef – Unikum Jobs

Om oss 

Unikum fokuserar på rekrytering, bemanning och headhunting.
Vi tror på den nya tekniken och på det nya sättet att hitta kandidater. Vi säger nej till dyra metoder och välkomnar den nya digitala eran som gör det möjligt med social media rekrytering. Läs mer: Unikumjobs.com

Ansvarig rekryterare: Michael Dixon

Vår kund ser över sin organisation för Verksamhetsutveckling & IT och söker nu en dedikerad IT-chef med ansvar för IT & System. Den nya rollen som IT-chef avser att stärka Kundens i den pågående digitaliseringen. En stabil och ändamålsenlig IT-miljö är grunden för en fortsatt snabb utveckling av både interna processer och erbjudandet till kund. IT-chefen rapporterar till chefen för Verksamhetsutveckling & IT som sitter i koncernledningen.

Som IT-chef ansvarar du för drift, förvaltning och support av IT-miljö så att den stödjer verksamheten och utvecklas i den takt och riktning som vår digitalisering kräver. Du ansvarar för det löpande operativa arbetets kvalitet och effektivitet och för uppföljning av externa parter. Du ansvarar även för IT- och informationssäkerheten.

Exempel på arbetsuppgifter

Säkerställa IT-servicenivån till  anställda och kunder
Vara intressent och mottagare av egenutvecklade verksamhetssystem
Ansvara för kontakter och agera kravställare gentemot externa parter (IT-driften och 1sta linjens IT-support är outsourcad)
Ansvara för IT-säkerhet och att utforma säkerhetslösningar
Delta i utvecklandet av IT-strategier, implementera IT-strategier
Personal- och budgetansvar

Kompetenser

Stort och genuint IT-intresse
Relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskap
Gärna erfarenhet av ISO 27001 och IT-säkerhetsarbete
Gedigen erfarenhet av planering och styrning
God förmåga att kommunicera om IT i både tal och skrift
Gärna erfarenhet av personalansvar och ledarskap

Kvalifikationer

Som person är du positiv, har förmåga att upprätta goda relationer och är kommunikativ. Du finner stor glädje i att lösa tekniska problem och brinner för att hitta bra lösningar för verksamheten och våra kunder. Du är engagerad, noggrann, strukturerad och pragmatisk i ditt arbete. Du har stor förmåga att driva frågor och gillar utmaningar. Du tycker det är roligt att dela med dig av kunskap och erfarenhet. Du kan lyfta blicken, se helheten, sätta din roll i ett större sammanhang och tänka affärsmässigt och långsiktigt.

Du trivs i en verksamhet i snabb förändring. Du är prestigelös vad gäller val av tekniska lösningar och känner dig helt bekväm med moderna digitala lösningar och agila utvecklingsprocesser.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och ansvarsfullt arbete under stor frihet där du blir en viktig kugge i det maskineri som är grunden i befintliga och framtida verksamhet.

Så ansöker du

Vi behandlar ansökan löpande så skicka in din ansökan så snart du bestämt dig.

Annonsör Unikum

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.