nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

IT-chef

Tjänsten
För att ge invånarna i Sollentuna kommun bästa möjliga service krävs en välfungerande förvaltning. En bra IT-miljö är idag en grundförutsättning för det. I snart tio år har Sollentuna haft IT-driften outsourcad hos extern leverantör. Under 2018-2019 upphandlas driften på nytt. Det närmaste året ligger därför fokus på upphandling och transitering från nuvarande leverantör till en eller flera nya. Samtidigt insourcas servicedesken. En helt ny verksamhet ska således byggas upp inom enheten.

På ett par års sikt kommer kommunhuset i Sollentuna troligen att totalrenoveras och byggas om till aktivitetsbaserad kontorsmiljö. En välfungerande IT-drift under en evakueringsperiod och en ny välutvecklad IT-miljö i det nyrenoverade huset är viktiga framtidsfrågor. IT-enheten är också en viktig aktör i kommunens arbete med att utveckla digitala tjänster som vänder sig till invånare och företagare. För att uppnå allt detta krävs ett gott samarbete med chefer och medarbetare runt om i den kommunala organisationen samt med externa leverantörer. Ett internt arbete med att tydliggöra roller och ansvar inom en enhet som genomgår förändring är en viktig del av tjänsten.

Vi söker nu en IT-chef som vill driva detta arbete tillsammans med en enhet om 15-20 medarbetare. IT-chefen ingår i den administrativa avdelningen som är en del av kommunledningskontoret, kommunstyrelsens egen förvaltning. IT-chefen har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar.

Din profil
Vi söker dig som har dokumenterat gedigna IT-kunskaper förvärvade genom studier och arbete. Du är tekniskt kunnig men har samtidigt vilja och förmåga att fånga verksamhetens och användarnas behov och krav i en stor organisation. Du har ett tydligt användarfokus på IT.  Du har hög social kompetens och kan agera smidigt då du kommer ha många kontakter inom och utom organisationen.

Vi ser att du har minst några års chefserfarenhet. Du utövar ett tydligt ledarskap och har förmåga att sätta upp mål för verksamheten med lyhördhet för dina uppdragsgivare och på ett sätt som främjar dina medarbetares inre motivation och engagemang. Du trivs med att arbeta med utveckling, förändring och nytänkande både hos dig själv, dina medarbetare och i din verksamhet. Du har förmåga att skapa ordning och strukturer men har samtidigt ett pragmatiskt förhållningssätt. Du är analytisk och kompetent i att presentera underlag både skriftligt och muntligt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, gärna kommunal sådan.

Vi erbjuder
Som chef i Sollentuna kommun erbjuds du ett roligt, stimulerande och utmanande uppdrag. Vi vill att våra chefer ska utvecklas och vi satsar mycket på utbildning, stöd och nätverkande.

Arbetet ger dig stora möjligheter till professionell utveckling och stort ansvar. Vi har en modern syn på våra medarbetare, du får ett stort eget ansvar för ditt arbete och din arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi tillämpar flextid, erbjuder friskvårdsbidrag och semesterväxling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Annonsör Sollentuna kommun

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

  • Annons 4

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.

Telia och Ericsson håller de autonoma lastbilarna rullande

Nu rullar självkörande el-lastbilar i Jönköping, För projektet har tillverkaren Einride inlett ett nytt 5g-samarbete med Ericsson och Telia.
– Det är viktigt för oss att få veta vilka bakomliggande krav som kommer ställas på vårt nät, säger Telias teknikchef Mats Lundbäck till Telekom idag.