nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

IT-chef

Vi söker nu en IT-chef till Västerviks kommun. Tjänsten är placerad inom Enheten för kommunservice som är en del av kommunstyrelsens förvaltning. IT-chefen rapporterar till administrativ chef.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som IT-chef för Västerviks Kommun kommer du att leda det dagliga arbetet på avdelningen som i dagsläget består av 13 medarbetare. Du kommer att ha det övergripande processansvaret för att leda IT-enheten samt den IT-tekniska utvecklingen för Västerviks Kommun. Du kommer att vara en del av E-kontoret, där även vår digitaliseringsstrateg och E-tjänsteutvecklare ingår. Du kommer likaså att ingå i kommunens digitala utvecklingsgrupp.

I ditt arbete ingår att initiera nya utvecklingsprojekt, men också att i samarbete med andra verksamheter göra analyser och kravspecifikationer för olika projekt som har beröring med din verksamhet. En del av detta arbete är att prioritera samt resursplanera både internt och i samarbete med kommunens olika verksamheter.

Planeringen av IT-projekt sker i samarbete med organisationens utvecklingsansvariga som även leder många av de projekt som startas. Du kommer naturligtvis även driva vissa IT-projekt i egen regi. Du kommer att ha personal-, budget- samt arbetsmiljöansvar.

Kommunkoncernens lokala IT-tekniska miljö är uppbyggnad kring centralt sammanhållna tekniska lösningar baserat på standardiserade utrustningar och programvaror. Server-/lagringsmiljön består huvudsakligen av virtualiserade servrar med separat lagring. Serveroperativsystem för respektive verksamhetssystem och tekniska stödsystem är Windows Server, men det förekommer i vissa fall andra operativsystem. Klientmiljö är huvudsakligen baserad på PC med Windows 7 respektive 10, men för användning i skolan används även till stor del Chromebooks. Det finns även ett flertal plattor och de är huvudsakligen iPads och används främst av elever och lärare. Den totala volymen klientenheter är cirka 10 000 enheter. Servrar, lagringssystem och klientdatorer samt skrivare och annan periferiutrustning är inkopplade i ett kommunikationsnät huvudsakligen baserat på fiber som bärare med tillhörande standardiserad kommunikationsutrustning.

Din kompetens

Du har eftergymnasial utbildning inom IT-området. Har du högskolekompetens inom IT-området ser vi detta som meriterande.

Du har arbetat i flera år inom IT- sektorn samt har flerårig erfarenhet från lednings- eller chefsbefattning inom samma område. Du har dokumenterade kunskaper inom IT-säkerhet, projektledning samt har erfarenhet av metodisk verksamhetsutveckling inom IT (till exempel ITIL). Det är också viktigt att du har goda kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom den kommunala sektorn.

Som person är du trygg och säker i dig själv. Du är strategisk, målorienterad och driven i ditt arbetssätt och du motiveras av att få arbeta med människor, både inom din grupp och utanför. Du har en vilja att utveckla och förbättra befintliga system men också att våga pröva nya digitala lösningar. Du är en social person som lyssnar in samtidigt som du vågar stå upp för din sak. Du är en lugn och positiv ledare som är rak och tydlig i din kommunikation på ett etiskt och förtroendeingivande sätt. Du är duktig på att planera, organisera och skapa nya processer samt att hantera olika typer av människor och att coacha ditt team.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda kunskaper i det svenska och engelska språket.

Övrigt

Då rollen kräver att du ibland reser måste du ha B-körkort och vana att köra med manuell växellåda.

Läs mer om vad Västerviks kommun kan erbjuda dig som anställd hos oss www.vastervik.se/jobba-hos-oss

Information

Vi tar endast emot ansökningar via vår hemsida. Du söker tjänsten genom att klicka på Sök jobbet nedan.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Arbetsgivare:Enheten för Kommunservice
Region: Västervik
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2018-09-30

Kontaktpersoner:

Annonsör Västerviks kommun

Ansökan stängd

Ansökningstiden för tjänsten har passerat.

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.